Η έκθεση – 4ο Φεστιβάλ Μαθητικής Ψηφιακής δημιουργίας, πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Άνοιξης Καλλιτεχνικής δημιουργίας 2014 και θα διεξαχθεί από τις 3 έως τις 5 Απριλίου στο ΚΑΜ, ταυτόχρονα με το Ηράκλειο, το Αγρίνιο, την Καλαμάτα, την Κέρκυρα, τη Λάρισα, τη Μυτιλήνη, την Ξάνθη, την Πάτρα και τη Ρόδο.
Μια γιορτή ψηφιακής έκφρασης και δημιουργίας που όπως επεσήμανε η πρόεδρος της ΚΕΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ και αντιδήμαρχος Χανίων Νάνσυ Αγγελάκη, \”σκοπό έχει την ανάδειξη, διάχυση και παρουσίαση της ψηφιακής μαθητικής δημιουργίας, ενώ στοχεύει στη συνεργασία και επικοινωνία της εκπαιδευτικής κοινότητας με την ευρύτερη κοινωνία.
Η ένταξη του ηλεκτρονικού υπολογιστή στις καθημερινές δραστηριότητες όλωνς μας και ιδιαίτερα των παιδιών, είναι μια πραγματικότητα. Είναι αναμφισβήτητο ότι η γνώση και χρήση του είναι απαραίτητο στοιχείο στη τωρινή αλλά και στη μελλοντική προσωπική και επαγγελματική ζωή κάθε παιδιού.
Μέσα από αυτή τη δράση αναδεικνύουμε και συμβάλλουμε και εμείς στην ανάδειξη του έργου των εκπαιδευτικών και μαθητών που αποδεικνύουν ότι ο ηλεκτρονικός υπολογιστής, είναι ένα πολύτιμο εργαλείο γνώσης και δημιουργίας\”.
Από την πλευρά του ο σχολικός σύμβουλος πληροφορικής Δυτικής Κρήτης Γιώργος Γώγουλος δήλωσε:

\”Για τέταρτη χρονιά πραγματοποιούμε την έκθεση – φεστιβάλ μαθητικής ψηφιακής δημιουργίας και ο χώρος όπου τα έργα εκτίθενται και θα λάβει χώρα και ο ψηφιακός διάλογος των μαθητών, είναι το ΚΑΜ.

Η συμβολή της ΚΕΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ και της προέδρου – αντιδημάρχου κας Αγγελάκη, είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί μαζί έχουμε καταφέρει αυτά τα χρόνια να κατακτήσουμε μέσα από τις μαθητικές δημιουργίες, την επικοινωνία, τον διάλογο και την αλληλεπίδραση μεταξύ των μαθητών που συμμετέχουν.

Παράλληλες δραστηριότητες – Εργαστήρια

Σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης οι μαθητές θα έχουν της ευκαιρία να παρακολουθήσουν, να συμμετάσχουν και να αλληλεπιδράσουν σε ψηφιακές δράσεις:

• Επίδειξη Λογισμικού Δημιουργικής Έκφρασης (όπως για παράδειγμα ψηφιακή διαδραστική παράσταση Καραγκιόζη), Εργαστήριο Διανεμημένων Πληροφοριακών Συστημάτων και Εφαρμογών Πολυμέσων, Πολυτεχνείο Κρήτης
• Προβολή μαθητικών ταινιών από το Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών της Ολυμπίας και την Camera Zizanio
• Εργαστήρι Κινηματογραφικής Τέχνης με τον κ. Θωμαδάκη Θεόδωρο με τίτλο «… και φτιάχνουμε την ταινία»
• Εργαστήρι κινούμενης εικόνας με τον κ. Μάριο Ιωαννίδη
• Ανακάλυψε τον προγραμματισμό έξυπνων συσκευών με το MIT App Inventor
• Η Φωτογραφία ως μέσο έκφρασης
• Βράβευση, Διαγωνισμός «Ο Καραγκιόζης και τα πολυμέσα … για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο»

Στο πλαίσιο της Έκθεσης Μαθητικής Δημιουργίας, θα παρουσιαστούν εργασίες μαθητών οι οποίες δημιουργήθηκαν στα μαθήματα Πληροφορικής. Αφορά όλες τις βαθμίδες Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο). Στην Έκθεση μπορούν να συμμετέχουν και έργα μαθητών, διαθεματικού/ διεπιστημονικού περιεχομένου, τα οποία δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο των μαθημάτων βιωματικές δράσεις της Α΄ Γυμνασίου, Ερευνητικές Εργασίες (Project) των ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ., όπως και έργων Πληροφορικής του μαθήματος Ειδικές Θεματικές Δραστηριότητες των ΕΠΑ.Λ., ή άλλων σχολικών δραστηριοτήτων με συμμετοχή εκπαιδευτικών Πληροφορικής.

Σκοπός της έκθεσης είναι η ανάδειξη, διάχυση και παρουσίαση της ψηφιακής μαθητικής δημιουργίας καθώς και η συνεργασία και επικοινωνία της εκπαιδευτικής κοινότητας με την ευρύτερη κοινωνία. Αποτελεί μια γιορτή έκφρασης και δημιουργίας των μαθητών, οι οποίοι θα συμμετέχουν σε ένα ψηφιακό διάλογο με τους συμμαθητές τους και την τεχνολογία.

Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων και Ρεθύμνου και συμμετοχή του ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Χανίων και θα είναι ανοικτή στο κοινό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook