Μια εξαιρετική βραδιά απόλαυσαν όσοι είχαν την τύχη να παρευρεθούν στην παρουσίαση του τρίτου βιβλίου του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Καρατζάνη με τίτλο η “ εξομολόγηση ήταν μισή ”.

Με ουσιαστικές και ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις των μελών της Βιβλιοπαρουσίασης που την αποτελούσαν ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Κουράκης, ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας Νανάκης, ο Διευθυντής της Λυρικής Σκηνής κ. Μύρων Μιχαηλίδης και η κα Χρυσούλα Αντωνοπούλου- Αντωνογιαννάκη κράτησαν ζωηρό το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων, που είχαν γεμίσει ασφυκτικά, όχι μόνο την αίθουσα των εκδηλώσεων, αλλά και τον προθάλαμο και τις σκάλες του κτιρίου.

Εξίσου ενδιαφέρουσα ήταν και η τοποθέτηση του συγγραφέα που με εύληπτο και λιτό τρόπο, αναφέρθηκε στο βιβλίο, που μέσα από την ιστορία μιας Βουρλιώτικης οικογένειας περιγράφει το δράμα του Μικρασιατικού Ελληνισμού, σε μια κρίσιμη περίοδο της ιστορίας, που σημάδεψε το έθνος και που δεν έχει μέχρι σήμερα φωτιστεί, επαρκώς.

Οφείλουμε να «θυμώμαστε», τόνισε ο κ. Καρατζάνης, καθώς η προσπάθεια των Τούρκων είναι να σκεπαστεί και να ξεχαστεί το έγκλημα τους σε βάρος ενός ολόκληρου κόσμου, των Μικρασιατών. Έγκλημα που ανεξάρτητοι παρατηρητές έχουν χαρακτηρίσει ως “ τη μεγαλύτερη ανθρώπινη και πολιτισμική γενοκτονία σε παγκόσμιο επίπεδο ”.

Η βραδιά έκλεισε με το συγκρότημα ΕΡΑΝ που απέδωσε εξαιρετικά τρία παραδοσιακά Μικρασιάτικα τραγούδια που ενθουσίασαν τους παρευρισκόμενους.

Ήταν μια εξαιρετική βραδιά, όπου όλα “υπάκουσαν” στο “ μέτρο” και θύμισε ανάλογες βραδιές παλιών “καλών ημερών”.