\”Επιστήμονας\” στην πλαστογράφηση και την απάτη είχε εξελιχθεί  μια 30χρονη από το Ηράκλειο, η οποία άλλαζε τις ταυτότητες… σαν τα πουκάμισα!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ευ.Καρεκλάκη στην εφημερίδα \” ΠΑΤΡΙΣ\” η 30χρονη, πότε άλλαζε μικρό όνομα, πότε πατρώνυμο, πότε κάποιο αριθμό από την ταυτότητά της, ημερομηνία γέννησης ή τόπο κατοικίας, και έτσι κατάφερνε να εξαπατά όχι μόνο τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες, αλλά ακόμη και συγγενικά της πρόσωπα, από τα οποία αποσπούσε χρηματικά ποσά!

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μιας ξαδέρφης της 30χρονης, η οποία είχε την ατυχία να φιλοξενηθεί στο σπίτι της πριν από χρόνια, τη μία και μοναδική φορά που επισκέφθηκε την Κρήτη, κατά τη διάρκεια διακοπών.

Η \”φιλόξενη\” συγγενής είχε σπεύσει να εκδώσει πλαστή αστυνομική ταυτότητα, με τα στοιχεία της, την οποία χρησιμοποίησε για να συνάψει δάνεια, να εκδώσει πιστωτικές κάρτες και να συνάψει συμβόλαια με εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Όταν η ξαδέρφη άρχισε να δέχεται οχλήσεις για απλήρωτους λογαριασμούς, αρχικά πίστεψε ότι επρόκειτο περί λάθους, όμως μια πιο προσεκτική έρευνα απέδειξε ότι τα στοιχεία της \”φιγούραραν\” σε αιτήσεις τις οποίες αγνοούσε παντελώς!

Παρόμοιο \”κάζο\” φέρονται να έπαθαν αρκετοί ακόμη, που είχαν την ατυχία να βρεθούν στο διάβα της 30χρονης.

Σε βάρος της γυναίκας όμως έχουν υποβάλλει μηνύσεις ακόμη και τράπεζες, καθώς η γυναίκα με πλαστά δικαιολογητικά παραπλάνησε υπαλλήλους και έκανε ανάληωη χρηματικών ποσών από τους λογαριασμούς ανυποψίαστων πολιτών.

Μετά από μεγάλο διάστημα αστυνομικών ερευνών, η αστυνομία \”έδεσε\” την υπόθεση και παρέπεμψε την 30χρονη, η οποία αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες και σύντομα αναμένεται να κληθεί σε απολογία. Στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται ως συνεργός της και 32χρονος Ηρακλειώτης.

Σημειώνεται ότι η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία διευθύντριας τράπεζας στο Ηράκλειο, η οποία παρατήρησε αναντιστοιχία στην αναγραφόμενη ημερομηνία γέννησης, στα δικαιολογητικά για τη σύναψη δανείου και αυτό την έβαλε σε υποψίες.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση μιας 33χρονης δημοτικής υπαλλήλου από την Κρήτη, η οποία κόντεψε να πάθει έμφραγμα όταν πληροφορήθηκε ότι είχε κάνει «φτερά» το ποσό των 30.000 ευρώ από δύο τραπεζικούς λογαριασμούς που διατηρούσε σε συγκεκριμένη τράπεζα στο Ηράκλειο.

Από άλλο τραπεζικό κατάστημα, στη λεωφόρο Ικάρου, είχε πάρει καταναλωτικό δάνειο, ύψους 6000 ευρώ αλλά και μία πιστωτική κάρτα.

Ακόμα σε άλλη τράπεζα, επίσης στην Αλικαρνασσό, είχε συνάψει ένα ακόμα καταναλωτικό δάνειο, ύψους 4000 ευρώ και είχε εκδώσει μία πιστωτική κάρτα. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο οι χρεώσεις των λογαριασμών για τις συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας ανέρχονται σε 8.000 ευρώ.

Επίσης από τον τραπεζικό λογαριασμό της 38χρονης, η κατηγορούμενη κατάφερε να κάνει ανάληψη ποσού 1500 ευρώ. Επίσης, προκύπτει ότι με χρήση πιστωτικών καρτών πραγματοποίησε αγορές εμπορευμάτων, ύψους χιλιάδων ευρώ από διάφορα καταστήματα του Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook