Την ικανοποίησή του για την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα στη δημοσιονομική της προσαρμογή, εξέφρασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά και τις Υπηρεσίες Μισέλ Μπαρνιέ, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της απογευματινής συνεδρίασης του Ecofin, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται πλέον σε καλό δρόμο και η οικονομία της σε φάση επανεκκίνησης.
Μιλώντας γενικότερα για την τραπεζική ενοποίηση σε επίπεδο ΕΕ ο κ. Μπαρνιέ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι εργαζόμαστε σκληρά ώστε να υπάρξει ένα ενιαίο πλαίσιο κανονισμών προκειμένου να μην υπάρχει καμία επιμέρους αγορά του χρηματοπιστωτικού τομέα που να ξεφεύγει από τον έλεγχο. Έχουμε εξασφαλίσει την χρηματοπιστωτική σταθερότητα είπε.
Ο Επίτροπος Μπαρνιέ έκανε λόγο για ανάγκη επίσπευσης της ανάπτυξης. Χρειαζόμαστε καύσιμα, πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες χρηματοδοτήσεις των επιχειρήσεων σε επίπεδο ΕΕ, πρόσθεσε και αναφέρθηκε σε επιμέρους εξειδικευμένες πρωτοβουλίες που σχεδιάζονται σε επίπεδο ΕΕ, δίνοντας έμφαση στην διαφάνεια και στην τυποποίηση των εναλλακτικών λύσεων – προϊόντων χρηματοδότησης των επιχειρήσεων.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook