Κάλεσμα για επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα απηύθυνε ενώπιον των υπουργών Οικονομικών της Ευρώπης στο Μουσείο της Ακρόπολης ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Κατά την ομιλία του τόνισε πως η Ελλάδα χρειάζεται βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη. «Η ιστορία έχει καταδείξει πως όταν μία χώρα καταρρέει οικονομικά, η δημοκρατία κινδυνεύει», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
«Καμία Δημοκρατία δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς τη μεσαία τάξη», επεσήμανε συνεχίζοντας ο κ. Σαμαράς και προσέθεσε πως «ενώ στη δημοκρατία η κοινωνία στηρίζεται στην ισορροπία φιλοδοξιών και υποχρεώσεων».
«Σε επίπεδο ευρωπαϊκών κοινωνιών θέσαμε τα επίπεδα της ένωσής μας. Προσεκτικά προχωρήσαμε την εμπορική ένωση, και τώρα προσεκτικά προχωρούμε προς τα μπροστά» επεσήμανε ο πρωθυπουργός και τόνισε πως η «Ευρώπη είναι πιο ισχυρή από ποτέ».
«Θα πρέπει να έχουμε ένα ολοκληρωμένο όραμα σε σχέση με τον υπόλοιπό κόσμο», είπε ο κ. Σαμαράς και τόνισε πως η βάση της ευρωπαϊκής ταυτότητας θα πρέπει να είναι τα ιδανικά που βρίσκονται γύρω μας: Η Ελευθερία, η εξωστρέφεια, η αλληλεγγύση προς όλους και πάνω από όλα τη συνεχόμενη μάχη για την ελευθερία».
«Κατορθώσαμε τη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή στην μικρότερη δυνατή περίοδο», τόνισε, αλλά όπως είπε, η οικονομία αρχίζει να ανακάμπτει, και σημείωσε πως «οι εταίροι μας μας βοήθησαν στις πράξεις και όχι στα λόγια».
«Αυτό το πράττουμε ως Ευρωπαίοι και χωρίς την ανάγκη να έχουμε εξωτερική προστασία. Έχουμε κάνει πολλά και έχουμε περισσότερα να κάνουμε. Κερδίσαμε τη μάχη με τους κακούς εαυτούς μας και συνεχίζουμε», επεσήμανε χαρακτηριστικά.
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook