Την Κυριακή 6 Απριλίου στα πλαίσια της Πανελλαδικής κίνησης Εθελοντών Lets do it, ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Αγίου Ιωάννη πραγματοποιεί τρεις περιβαλλοντικές δράσεις:

Θα συντονίσει καθαρισμό της περιοχής δυτικά της Λ. Κνωσού στο προάστιο του Αγίου Ιωάννη.
Θα ενημερώσει για την μείωση της χρήσης της πλαστικής σακούλας στα καταστήματα και την μείωση των τροφικών υπολειμμάτων.

Θα στηθεί εργαστήρι χελιδονοφωλιάς στα πλαίσια της εκδήλωσης «Χελιδονίσματα 2014».

Σημείο συνάντησης είναι η συμβολή των οδών Πατριάρχου Βασιλείου και Ανεμώνης, πίσω από το S/M Χαλκιαδάκη (Κατάστημα Λ. Κνωσού)

Η διάρκεια της εκδήλωσης είναι από 10:00 π.μ. έως τις 14:00 μ.μ. και είναι ανοικτή σε όλους και περιλαμβάνει δράσεις για παιδιά και ενήλικες.

\’\’Let\’s Do It Iraklion\’\’

Το \’\’Let\’s Do It\’\’ (Ας το κάνουμε), αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια καθαρισμού σε παγκόσμια κλίμακα. Κάθε χρόνο, χιλιάδες πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, καθαρίζουν τις χώρες τους, περνώντας μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος.

Όραμα των διοργανωτών, είναι η συνέχεια της προσπάθειας και η καθιέρωσή της με την συμμετοχή ακόμα φέτος περισσότερων εθελοντών σε κάθε πόλη και χωριό της Ελλάδας, με ομάδες πολιτών, εθελοντικές οργανώσεις, Δήμους, σχολεία, υπηρεσίες και επιχειρήσεις που ελπίζουν σε αυτό το όραμα και συνεχίζουν να το προωθούν ώστε ολόκληρη η Ελλάδα να \”φωνάξει\” για άλλη μια φορά \’\’Let\’s Do It Greece\’\’.

Η Ομάδα Περιβάλλοντος Πολ. Συλλ. Αγ. Ιωάννου αφού οργανώσει τους εθελοντές σε ομάδες θα συντονίσει καθαρισμό της περιοχής δυτικά της Λ. Κνωσού.

Ενημέρωση από εκπρόσωπο του ΕΣΔΑΚ

Πριν ξεκινήσει ο καθαρισμός, εκπρόσωπος του ΕΣΔΑΚ (Ενιαίος Σύνδεσμος Απορριμμάτων Κρήτης) θα ενημερώσει για την μείωση της χρήσης της πλαστικής σακούλας στα καταστήματα και την μείωση των τροφικών υπολειμμάτων. Στη συνέχεια θα διανεμηθούν επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες στους παρευρισκόμενους.

Χελιδονίσματα 2014

Στον χώρο θα έχει ήδη στηθεί εργαστήρι χελιδονοφωλιάς στα πλαίσια της εκδήλωσης «Χελιδονίσματα 2014».

Πρόκειται για τη γνωστή μεγάλη χαρούμενη εκδήλωση, η οποία αποτελεί ένα καλωσόρισμα στην άνοιξη και τα χελιδόνια. Κάθε χρόνο υλοποιείται προς τα τέλη Μαρτίου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες περιοχές τόσο για σχολικές ομάδες όσο και για το ευρύτερο κοινό.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι μικροί και μεγάλοι και πιο συγκεκριμένα τα παιδιά να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με τον ερχομό των χελιδονιών, το μακρύ τους ταξίδι και να τα βοηθήσουν φτιάχνοντας για αυτά φωλιές από πηλό.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά με τη βοήθεια του κ. Σταύρου Ξηρουχάκη εκπρόσωπου της Ορνιθολογικής από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και μελών της ομάδας κεραμικής του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Ιωάννου θα κατασκευάσουν φωλιές, θα τις πάρουν μαζί τους και αφού στεγνώσουν θα τις τοποθετήσουν στο σχολείο ή στο σπίτι τους, προσφέροντας στα χελιδόνια έτοιμες κατοικίες!

Στους συμμετέχοντες θα δοθούν με τη βοήθεια εθελοντών αναλυτικές οδηγίες αναφορικά με την κατασκευή των φωλιών, αλλά και τα πρώτα υλικά όπως πηλός.

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook