Την προηγούμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 27/3, παγκόσμια ημέρα αφιερωμένη στο Θέατρο, η θεατρική ομάδα του 6ου Γυμνασίου Ηρακλείου, και οι υπεύθυνοι καθηγητές επισκέφτηκαν το παιδοαιματολογικό τμήμα του ΠΑΓΝΗ, προκειμένου να παρουσιάσουν τη θεατρική παράσταση «Η Ελένη παγιδευμένη στα κανάλια».

Στηριζόμενοι στην πεποίθηση ότι το σχολείο πρέπει να είναι ανοιχτό στην κοινωνία , να εκφράζει έμπρακτα αξίες, γνώση και κυρίως συναισθήματα, η δράση αυτή εντάχθηκε στο πλαίσιο του θεματικού έτους 2014 -που ορίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την UNESCO- με τίτλο “Ενεργός Πολίτης”.

Η συγκεκριμένη θεατρική παράσταση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων και βασίστηκε στην τραγικοκωμωδία του Ευριπίδη ¨Ελένη¨ που διδάσκονται οι μαθητές, ιδωμένη όμως μέσα από τη σύγχρονη και απατηλή τηλεοπτική εικόνα.

Οι μαθητές και οι υπεύθυνοι καθηγητές του προγράμματος Λιναρίτη Μαρία, Μανουσάκη Αμαλία, Μαναβάκης Μανώλης και Μαρκουλάκη Θάλεια, ευχαριστούν θερμά την διευθύντρια του παιδοαιματολογικού τμήματος του ΠΑΓΝΗ, κ. Στειακάκη, την ψυχολόγο κ. Φραγκιουδάκη, καθώς και όλο το νοσηλευτικό προσωπικό, που άνοιξαν τόσο τις πόρτες όσο και την καρδιά τους.

\”Νιώσαμε όλοι μας μια απέραντη συγκίνηση, καθώς, και μόνο η παρουσία μας σε ένα τέτοιο χώρο, μας άνοιξε δρόμο για πολλά συναισθήματα. Παράλληλα, είχαμε κι εμείς με τη σειρά μας την ευκαιρία να προσφέρουμε στα μικρά παιδιά και τους γονείς τους λίγες στιγμές γέλιου και ανάπαυλας μέσα στο δύσκολο αγώνα ζωής που δίνουν καθημερινά\”, αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook