Τελευταία ενημέρωση: 9:20

Μετά από καταθέσεις των παράνομων μεταναστών που έφτασαν χθες στα Χανιά, οι λιμενικές αρχές εντόπισαν 6 άτομα τα οποία φέρονται να είναι οι λαθροδιακινητές των 345 μεταναστών, ανάμεσά τους αρκετά παιδιά και γυναίκες, που εντοπίστηκαν την Κυριακή το βράδυ σε "δουλεμπορικό" ανοιχτά της Κρήτης (δείτε εδώ).

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για 6 Αιγύπτιους οι οποίοι μετέφεραν τους μετανάστες, Συριακής και Αιγυπτιακής καταγωγής, σε ένα σαπιοκάραβο με προορισμό κατά πάσα πιθανότητα στην Ιταλία.

Οι 6 λαθροδιακινητές προσποιούνταν χθες τους μετανάστες και προσπαθούσαν να κρύψουν την ταυτότητα τους μέσα στους υπολοίπους.

Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη και από τις πρώτες πρωινές ώρες οι αρχές συνθέτουν ένα - ένα τα κομμάτια άλλης μιας μεγάλης υποθεσης διακινητών, οι οποίοι έναντι ανταλλάγματος μετέφεραν παράνομα μετανάστες εκμεταλλευόμενοι το όνειρό τους για ένα καλύτερο μέλλον.

Εν τω μεταξύ, οι 345 μετανάστες που διασώθηκαν, εξακολουθούν να βρίσκονται στο Εκθεσιακό Κέντρο στην Αγυιά, όπου εχθές γιατροί, εθελοντές και φορείς που τους υποδέχτηκαν, είδαν από κοντά το δράμα και την ταλαιπωρία που υπέστησαν στην προσπάθειά τους ελπίζοντας να βρεθούν σε μια καλύτερη χώρα (δείτε εδώ)