Στο πλαίσιο των «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 2014» που οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου το “SQUARE THEATRE COMPANY ” παρουσιάζει το έργο «Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ» της ΓΙΑΣΜΙΝΑ ΡΕΖΑ για δυο παραστάσεις, Πέμπτη και Παρασκευή 3 & 4 Απριλίου στο Θεατρικό Σταθμό στις 21:00.

Είσοδος 12€ , μειωμένο 5€.

«O ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ»
Μια παραγωγή της square theatre company

Λίγα λόγια για το έργο

Λοιπόν, ο Μισέλ και η Βερονίκ Ουλιέ είναι ο μπαμπάς και η μαμά του Μπρούνο (11 ετών). Ο Αλαίν και η Ανέτ Ρέιγ είναι ο μπαμπάς και η μαμά του Φερντινάν (11 ετών και αυτός). Μια μέρα όμως ο Φερντινάν θύμωσε και χτύπησε στο πρόσωπο τον Μπρούνο μ’ ένα κλαδί και του έσπασε και δυο δόντια, κάτι που δεν ήταν σωστό.

Και μετά, το επόμενο πρωί δηλαδή, οι γονείς αποφάσισαν να βρεθούν και να τα κουβεντιάσουν όλα αυτά. Κι αφού είναι γονείς και μεγάλοι, ξέρουν να συζητήσουν πολιτισμένα μεταξύ τους, δεν κάνουν σαν παιδιά. Έτσι δεν είναι;

Τί συμβαίνει όταν δυο ζευγάρια σοβαρών και καλλιεργημένων γονέων συναντιούνται για να λύσουν μια παρεξήγηση ανάμεσα στα παιδιά τους;

Τί κοινό μπορεί να έχουν μεταξύ τους ένας θρασύς μεγαλοδικηγόρος, ένας απλοϊκός χοντρέμπορος οικιακών ειδών, μια σκληροπυρηνική ακτιβίστρια συγγραφέας και μια καθώς πρέπει σύμβουλος διαχείρισης κεφαλαίων;

Ποιό είναι το όριο ανάμεσα στην ενηλικίωση και την παιδικότητα;

Το έργο της γαλλίδας Γιασμίνα Ρεζά που έχει χαρακτηριστεί σαν θεατρικό φαινόμενο, ανεβαίνει για δεύτερη φορά στην Ελλάδα μετά την παράσταση του Σταμάτη Φασουλή το 2010. Βραβευμένο με βραβεία Ολιβιέ και Τόνυ, παίζεται ανελλιπώς από το 2006 σε περισσότερες από 35 χώρες του κόσμου.

Ανάμεσα στους ηθοποιούς που κατά καιρούς έχουν εμφανιστεί στο Θεό της Σφαγής σε παραστάσεις στο Λονδίνο, το Παρίσι και τη Νέα Υόρκη είναι η Ιζαμπέλ Υπέρ, ο Τζέημς Γκαντολφίνι, ο Τζεφ Ντάνιελς, η Λούσυ Λιου, ο Κεν Στοτ, ο Ρέιφ Φάινς, η Μάρσια Γκέι Χάρντεν κ.α.

Το 2012 γυρίστηκε σε ταινία από τον Ρομάν Πολάνσκι με τίτλο Carnage, στην οποία πρωταγωνιστούσαν η Τζόντι Φόστερ, ο Κριστόφ Βαλτζ, η Κέιτ Γουίνσλετ και ο Τζων Σι Ράιλυ.

Ο Δημήτρης Γιαμλόγλου και η Square Theatre Company επιμένοντας στην κωμική γραμμή του πρωτότυπου κειμένου, προσεγγίζουν τους ήρωες και το έργο με κέφι και γνήσια διάθεση για παιχνίδι.

Συντελεστές

Συγγραφέας : Γιασμίνα Ρεζά

Σκηνοθεσία – Προσαρμογή : Δημήτρης Γιαμλόγλου

Βοηθός σκηνοθέτη : Άρτεμις Ορφανίδου

Διανομή

Ανέτ Ρείγ : Ιωάννα Σταυροπούλου

Βερονίκ Ουλιέ : Δάφνη Μανούσου

Αλαίν Ρέιγ : Γιάννης Λασπιάς

Μισέλ Ουλιέ : Αργύρης Θανάσουλας

Σκηνογράφος: Αιμιλία Κακουριώτη

Ενδυματολόγος : Βασιλική Σύρμα

Ειδικά Εφέ : Προκόπης Βλασερός

Φωτογραφία : Στράτος Προύσαλης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook