Συνάντηση με τη βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ. Μαρία Σκραφνάκη, είχε αντιπροσωπεία της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας, η οποία ζήτησε να ενημερωθεί για τις νέες αρχαιολογικές ζώνες της Κνωσού.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην ευρύτερη περιοχή Κνωσού – Φορτέτσας – Βασιλειών, παρουσία του προέδρου της τοπικής κοινότητας Βασιλειών κ. Νίκου Σμαραγδάκη, του προέδρου της 4ης (νότιας) δημοτικής κοινότητας κ. Κώστα Σταμούλου και του προέδρου της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας κ. Κώστα Βαρβεράκη.

Έγινε επί τόπου ενημέρωση για το νέο ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε στις 30 Μαρτίου 2011, με τα νέα όρια των αρχαιολογικών ζωνών, σύμφωνα με τα οποία αποδεσμεύονται μεγάλες εκτάσεις των παραπάνω περιοχών που βρισκόταν σε ομηρεία και δεν επιτρεπόταν η παραμικρή ή ελάχιστη οικοδομική δραστηριότητα.

Μέσα στα νέα όρια, που καθορίστηκαν με γνώμονα κυρίως την οπτική επαφή με το μνημείο, αποφασίστηκε να γίνει στη συνέχεια σχετική επεξεργασία και να κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις, για την οριοθέτηση των νέων Α΄ και Β΄ αρχαιολογικών ζωνών.