Τις αποκαλύψεις για την υπόθεση που συγκλονίζει τις τελευταίες μέρες έκανε στην εκπομπή του Γιώργου Τράγκα, ο Αντώνης Αραβαντινός. Όπως είπε κατά τη διάρκεια της έρευνας του τμήματος Εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. \’\’έσπασε\’\’ ο πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων, Χάρης Κονσολίδης, που όπως τόνισε παραδέχτηκε ότι χτύπησε και βασάνισε τον 42χρονο βαρυποινίτη, εντός των φυλακών Νιγρίτας.

Σύμφωνα με τον Αντώνη Αραβαντινό, ο κ.Κονσολίδης αποκάλυψε στους αστυνομικούς ότι στα βασανιστήρια πήραν μέρος άλλα 9 δεσμοφύλακες. Αμέσως οι επικεφαλής των ερευνών κάλεσαν για κατάθεση τους 9 σωφρονιστικούς υπαλλήλους και σύμφωνα με τον Αντώνη Αραβαντινό, οι 7 αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους και οι 2 παραδέχτηκαν τα χτυπήματα και την ενοχή τους. Αυτοί οι δύο όμως αρνήθηκαν να δώσουν άλλα ονόματα…

\"ΦΩΤΟ

Το κουβάρι των αποκαλύψεων από τον Αντώνη Αραβαντινό δεν σταματά να ξετυλίγεται εδώ. Όπως είπε, ο κ.Κονσολίδης αμέσως μόλις έμαθε ότι θα συλληφθεί και θα οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης προσπάθησε να αυτοκτονήσει. Όπως είπε ο κ.Αραβαντινός, ο πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Νιγρίτας τηλεφώνησε στη γυναίκα του και ζήτησε συγγνώμη.

Αμέσως μετά προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του, αλλά τον έσωσαν συνάδελφοί του. Μετά από αυτά τα γεγονότα διατάχθηκε ο εγκλεισμός του, στην ψυχιατρική πτέρυγα του νοσοκομείο Σερρών. Ο Χάρης Κονσολίδης είχε φιλοξενηθεί στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στον ΣΚΑΪ και δήλωνε άγνοια.

Τόνιζε ότι παρέλαβαν τον 42χρονο Αλβανό βαριά χτυπημένο και τον έβαλαν στο κελί του, χωρίς να έρθει σε επαφή με κανέναν. Στις αρχικές του δηλώσεις διέψευδε κατηγορηματικά ότι είχε χτυπηθεί στις φυλακές Νιγρίτας. Δείτε τα πρώτα πέντε λεπτά του επόμενου βίντεο…

Μετά τις αποκαλύψεις επικρατεί αναβρασμός στις φυλακές Νιγρίτας και όλοι περιμένουν την εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης εντός της ημέρας. Οι διώξεις στις φυλακές Νιγρίτας ασκήθηκαν κατά οκτώ σωφρονιστικών υπαλλήλων και κατά παντός υπευθύνου για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Μαλανδρίνου και των αστυνομικών υπαλλήλων.

Δηλαδή, οι διώξεις για το Μαλανδρίνο και κατά των αστυνομικών δεν έχουν ακόμη προσωποποιηθεί. Όμως, όπως έγινε γνωστό, ασκήθηκε και τέταρτη δίωξη, που αφορά στο αδίκημα υπόθαλψης εγκληματία και αφορά στο διευθυντή των φυλακών Νιγρίτας, ο οποίος, αν και γνώριζε, δεν μίλησε.

Εν τω μεταξύ, τις συγκλονιστικές περιγραφές των αλβανικών ΜΜΕ για τα βασανιστήρια που υπέστη ο Ιλία Καρέλι από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, διαψεύδει η ιατροδικαστής Ελένη Ζαγγελίδου, η οποία μίλησε στην εκπομπή \”ΣΚΑΪ\” του Νίκου Ευαγγελάτου.

Η εφημερίδα \”Gazeta Shqiptare\” επικαλούμενη ιατροδικαστικές πηγές, αναφέρει -μεταξύ άλλων- ότι διαπιστώθηκαν σοβαρά τραύματα στο κεφάλι του θύματος, κατάγματα στα πλευρά, απουσία νυχιών, σπασμένα πέλματα ποδιών, καθώς και ότι τα χέρια του ήταν καμένα και αλυσοδεμένα. «Οι βασανιστές του προσπάθησαν να του κόψουν και τα γεννητικά όργανα», υποστηρίζει η εφημερίδα.

Ωστόσο, η κα Ζαγγελίδου ήταν κατηγορηματική, τονίζοντας ότι δεν υπήρξαν ούτε βγαλμένα νύχια, ούτε σπασμένα πόδια, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα για τη δεξιά παλάμη, ώστε να διαπιστωθεί αν πρόκειται για εγκαυματική αλλοίωση…

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook