Την επιβολή προστίμων σε τηλεοπτικούς σταθμούς αποφάσισε κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η επιβολή προστίμου 15.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμός Ζευς TV νομού Λαρίσης για εκμετάλλευση δεισιδαιμονιών και προκαταλήψεων και 15.000 ευρώ στο Nickelodeon για διαφήμιση πολεμικών παιχνιδιών σε ώρες ακατάλληλες για παιδική διαφήμιση.

Παλαιότερο πρόστιμο 300.000 ευρώ στο Channel 9, μειώθηκε σε 100.000 ευρώ. Αντίστοιχα παλαιότερο πρόστιμο στο Extra Channel μετατράπηκε σε σύσταση, έπειτα από ακύρωσή του από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σύσταση επιβλήθηκε, επίσης, στον τηλεοπτικό σταθμό Mega για απόπειρα δημιουργίας συνειρμού και σύνδεσης του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία, καθώς, όπως σημειώθηκε, σε συζήτηση για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προβάλλονταν παράλληλα σκηνές από την πυρκαγιά στο υποκατάστημα της τράπεζας Marfin, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα τρεις νεκρούς. Παράλληλα, σύσταση επιβλήθηκε στον εν λόγω σταθμό, έπειτα από καταγγελία της Χρυσής Αυγής για δημοσιοποίηση ανακριτικού υλικού.

newsbeast.gr