Συλλυπητήριο μήνυμα του ΤΕΕ/ΤΑΚ για το θάνατο του Νίκου Χατζάκη:
\”Με την είδηση της απώλειας του Νίκου Χατζάκη, Πολιτικού Μηχανικού, εκλεκτού συναδέλφου, τ. Προέδρου της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ΤΑΚ η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ – Τμήματος Ανατολικής Κρήτης, αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:
• Να εκδώσει σχετικό ψήφισμα,
• Να συμμετέχει με τα μέλη της στην κηδεία του,
• Να αποστείλει συλλυπητήριο στην οικογένειά του, 
• Να καταθέσει αντί στεφάνου το ποσό των 50,0€ στο ίδρυμα ‘Ηλιαχτίδα’
εκφράζοντας τα βαθύτερα αισθήματα του κλάδου των μηχανικών για την απώλεια του εξαιρετικού και αγαπητού συναδέλφου στο στενό οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον.
Ο Νίκος Χατζάκης ήταν ένας από τους πιο παλιούς Πολιτικούς Μηχανικούς του Ηρακλείου αλλά και της χώρας μας, δεδομένου ότι ήταν το 6257ο μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (αριθμός μητρώου ΤΕΕ 6257) τη στιγμή που σήμερα ο αριθμός μητρώου ΤΕΕ υπερβαίνει το 130.000.
Ο Νίκος Χατζάκης ήταν πάντοτε ενεργός Πολίτης της πόλης του Ηρακλείου και τον χαρακτήριζαν η μετριοπάθεια, η ευγένεια και το χιούμορ όπως παραδέχονται όλοι όσοι τον γνώριζαν. Ήταν από όλους αγαπητός αλλά και αυτός με τη σειρά του ήταν προς όλους φιλικός και προσηνής. 
Συμπαθούσε ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους, και στήριζε όσο καλύτερα μπορούσε τους νέους Μηχανικούς. Αγαπούσε τη μουσική, τις τέχνες και την Ιστορία και ιδιαίτερα κατά τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκε, μεταξύ άλλων, και με τη δημιουργία ταινίας (animation) με ιστορικό περιεχόμενο.
Ο Νίκος Χατζάκης εκλέχθηκε το 1964 Δημοτικός Σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Καλοκαιρινού και ορίσθηκε Αντιδήμαρχος. Μετά τη Δικτατορία, και μετά από παράκληση του Καλοκαιρινού, διετέλεσε Δήμαρχος Ηρακλείου για 2 χρόνια περίπου.
Ο Νίκος Χατζάκης εκλέχθηκε και υπήρξε μέλος της Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΑΚ την 3ετία 1987 – 1991, στη συνέχεια Αντιπρόεδρος της Δ.Ε. ΤΕΕ/ΤΑΚ την 3ετία 1991 – 1994 και τέλος Πρόεδρος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ΤΑΚ την 3ετία 1994 – 1997. 
Ο Νίκος Χατζάκης ασχολήθηκε ως επαγγελματίας Πολιτικός Μηχανικός με τη μελέτη και κατασκευή κυρίως ιδιωτικών και Συνεταιριστικών έργων, διατηρώντας Τεχνικό γραφείο στο Ηράκλειο. Την αγάπη του για το επάγγελμα του Μηχανικού, μετέδωσε και στα δύο παιδιά του που έγιναν και αυτά Μηχανικοί ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα τους.
Τη γνώση, την εντιμότητα, την ευαίσθητη προσωπική, επιστημονική και κοινωνική του ματιά και την αγάπη του για όλα τα παραπάνω, ο Νίκος Χατζάκης γενναιόδωρα τα μοιράστηκε με όλους, με την ενεργή παρουσία του σε δρώμενα και πολύμορφες εκδηλώσεις κάθε είδους.
Ολόκληρη η οικογένεια των Μηχανικών, είμαστε ευγνώμονες γιατί το έργο και η στάση ζωής του Νίκου Χατζάκη αποτελεί ένα πρότυπο που μπορεί να μας διδάσκει και να καθοδηγεί τους αγώνες μας, ιδιαίτερα σήμερα, που οι αγώνες αυτοί είναι πλέον αγώνες επιβίωσης για να αποτραπεί ο αφανισμός του κλάδου μας. 
Ο ίδιος θα αποτελεί πάντα φωτεινό παράδειγμα και έμπνευση για τη στάση ζωής των αυριανών επιστημόνων και των ενεργών Πολιτών του κλάδου μας.\”
H νεκρώσιμη ακολουθία θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 02 Απριλίου 2014, στις 3.30μμ στον Άγιο Τίτο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook