Με μια μεγάλη στιγμή για τα πολιτιστικά δεδομένα της περιοχής, ο Δήμος Μαλεβιζίου τιμά την επέτειο της Μάχης Κρήτης. Ένας μεγάλος ηρακλειώτης ζωγράφος επιστρέφει στη γη που τον γέννησε και δημιούργησε.

Τα έργα του Μπότη Θαλασσινού με θέμα τη Μάχη της Κρήτης, που αποτελούν ένα μέρος από τα δημιουργήματα του μεγάλου ζωγράφου τα οποία αποφάσισε να δωρίσει στο Δήμο Μαλεβιζίου, βρήκαν για τρείς μέρες τη στέγη τους στον πύργο των Καλλέργηδων στη Ροδιά. ΄

Τα εγκαίνια αυτής της μεγάλης έκθεσης με θέμα τη Μάχη της Κρήτης θα γίνουν  την Παρασκευή 20 Μαΐου  στις 18:30 .

Ο Δήμος Μαλεβιζίου τιμώντας τόσο την επέτειο της Μάχης της Κρήτης όσο και το μεγάλο ηρακλειώτη ζωγράφο οργανώνει παράλληλα με την έκθεση στον πύργο των Καλλέργηδων στη Ροδιά ένα τριήμερο εκδηλώσεων που περιλαμβάνει ομιλία, συναυλία κρητικής μουσικής, κρητικό γλέντι και έκθεση βιβλίων με θέμα τη Μάχη της Κρήτης.

Έτσι την Παρασκευή 20 Μαΐου αμέσως μετά τα εγκαίνια της έκθεσης, στον προαύλιο χώρο του πύργου των Καλλέργηδων θα πραγματοποιηθεί ομιλία του συγγραφέα και ιστορικού μελετητή Γιώργου Παναγιωτάκη με θέμα τη Μάχη της Κρήτης, ενώ στη συνέχεια θα δοθεί συναυλία κρητικής μουσικής από τον Μιχάλη Καλλέργη.

Το Σάββατο 21Μαίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδιάς οργανώνει το βράδυ κρητικό γλέντι ενώ παράλληλα θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Παναγιωτάκη για τη Μάχη της Κρήτης. Την επόμενη μέρα ο Μπότης Θαλασσινός αναλαμβάνει να σας ξεναγήσει στην έκθεση του, που αποτελεί μια διεισδυτική ματιά στην αντίσταση των κρητικών απέναντι στην γερμανική εισβολή. Παράλληλα με τις τριήμερες εκδηλώσεις θα λειτουργήσει έκθεση ιστορικών βιβλίων από τις εκδόσεις Δετοράκη.

Τον συντονισμό της οργάνωσης του τριημέρου έχει ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Αθλητισμού Μαλεβιζίου ( ΔΟΠΠΑΜ) ενώ πολύτιμη είναι η συμβολή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδιάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από προσπάθειες του δημάρχου Μαλεβιζίου κ. Κώστα Μαμουλάκη ο Μπότης Θαλασσινός, αποφάσισε να δωρίσει τα έργα του στο δήμο, με σκοπό να δημιουργηθεί μια δημοτική πινακοθήκη στον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Τύλισο.

Η ενέργεια αυτή, σε συνδυασμό με την λειτουργία ως το καλοκαίρι του Μουσείου Μαλεβιζίου που θα φιλοξενήσει την περίφημη συλλογή του αείμνηστου Ν. Μεταξά, ενισχύουν σημαντικά τον νεοσύστατο δήμο στον πολιτιστικό τομέα. Αναμένεται δε να αποτελέσουν ένα ακόμη κίνητρο τουριστικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής, αφού και οι δυο συλλογές απαρτίζονται από μοναδικά εκθέματα, ικανά να προσελκύσουν πλήθος επισκεπτών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook