Την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων μέχρι νεοτέρας αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία πριν από λίγο, με αποτέλεσμα από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης 3 Απριλίου τα πλοία να λύσουν κάβους.

Σε ότι αφορά στην Κρήτη, τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία απο Χανιά και Ηράκλειο θα αποπλεύσουν περίπου στα μεσάνυχτα, (όπως άλλωστε το Flashnews.gr είχε δημοσιεύσει απο χθες – Δείτε εδώ) αν και όσοι επιθυμούν να ταξιδεύσουν πρέπει να επικοινωνήσουν με τα ακτοπλοικά πρακτορεία.

Πάντως φορτηγά με κηπευτικά απο Ιεράπετρα, Τυμπάκι, Κουντούρα και Κίσαμο Χανίων, αναμένεται να κατακλύσουν τα λιμάνια, καθώς οι παραγωγοί απο την Δευτέρα που ξεκίνησαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις είναι στο στάδιο της συγκομιδής.

Σε ότι αφορά στα Χανιά το ΕΓ/ΟΓ \”Έλυρος\” θα αποπλεύσει τα μεσάνυχτα για τον Πειραιά, ενώ το \”Olympic Champion\” θα αποπλεύσει απο τον Πειραιά για Χανιά στις 8 το πρωί της Πέμπτης.

Ανακοίνωση της Minoan Lines

\”Σας ενημερώνουμε ότι τα δρομολόγια των πλοίων της MINOAN LINES στη γραμμή ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ θα πραγματοποιηθούν ως ακολούθως:

• ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ (H/S/F KNOSSOS PALACE)
Αναχώρηση από το λιμάνι του Ηρακλείου ΣΗΜΕΡΑ το βράδυ 02/04/2014 στις 24:00

• ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ (H/S/F FESTOS PALACE)
Αναχώρηση από το λιμάνι του Πειραιά ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 03/04/2014 στις 07:00 το πρωί.

Για περισσότερες πληροφορίες οι κύριοι επιβάτες μπορούν να απευθύνονται στον ταξιδιωτικό τους πράκτορα, στα Κεντρικά Γραφεία της MINOAN LINES, μέσω των Πανελλαδικών αριθμών 801-11-75000 (από σταθερό τηλέφωνο) & 18175 (από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο) στα κατά τόπους λιμεναρχεία ή λιμενικά γραφεία της εταιρείας.\”

Σε επιφυλακή παραμένει η ΠΝΟ

Οι ναυτεργάτες έχουν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν στην 24ωρή απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΣΕ για την προσεχή Τρίτη 9 Απριλίου και στη συνέχεια θα εκτιμήσουν την πορεία των εξελίξεων όσο αφορά τα εργασιακά τους θέματα και θα αποφασίσουν για τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεών τους.
Όπως επεσήμανε ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας, Ιωάννης Χαλάς στο protothema.gr « είμαστε σε επιφυλακή. Ο αγώνας μας για τη διεκδίκηση της υλοποίησης των δίκαιων αιτημάτων μας δεν έληξε. Προχωράμε δυναμικά και θα εκτιμήσουμε την επόμενη εβδομάδα εκ νέου την κατάσταση. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι για να συνεχίσει να υπάρχει ελληνική ναυτιλία θα πρέπει να υπάρχει ο Έλληνας ναυτικός. Και όπως εξελίσσεται η κατάσταση βλέπω να υπάρχει πρόβλημα».
Η ΠΝΟ θα συναντηθεί εκ νέου την προσεχή εβδομάδα με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας προκειμένου να βρεθεί τρόπος καταβολής των οφειλόμενων δεδουλευμένων αλλά και για τεθεί το πλαίσιο της νέας ΣΣΕ.
Από την πλευρά του, ο ΥΝΑ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης προώθησε νομοθετική ρύθμιση ώστε να καταβάλλονται τα δεδουλευμένα των ναυτικών που εργάζονται σε πλοία της ακτοπλοίας.
Πιο συγκεκριμένα, το νομικό πρόσωπο το οποίο θα προκύψει από τη συγχώνευση του Οίκου Ναύτου με το ΓΕΝΕ θα έχει τη δυνατότητα να δεσμεύει κρατικές επιδοτήσεις που πηγαίνουν σε ακτοπλοϊκές εταιρείες για την εκτέλεση δρομολογίων σε άγονες γραμμές και από τα χρήματα αυτά θα πληρώνονται οι ναυτικοί. Αυτό θα συμβεί σε αυτή τη φάση με τη ναυτιλιακή εταιρεία ΝΕΛ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook