Θετικά ανταποκρίθηκε ο Δήμος Χανίων στο αίτημα του συλλόγου εστίασης και ως εκ τούτου, τμηματικά πλέον θα καταβάλλεται το χρηματικό ποσό που απαιτείται για την έκδοση άδειας κατάληψης δημόσιων χώρων.

Το σκεπτικό της απόφασης απλό, σύμφωνα και με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κώστα Πρωτοπαπαδάκη: \”Από τη στιγμή που χάσαμε τον έλεγχο της κατάστασης λόγω της κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας, είμαστε υποχρεωμένοι τουλάχιστον, να προτάξουμε το Δημοτικό συμφέρον, σε σχέση με τη δυνατότητα που δίνουμε στους καταστηματάρχες, να πληρώσουν το τέλος χρήσης του κοινόχρηστου χώρου σε τέσσερις δόσεις\”.

Με την υποβολή της αίτησης και την έκδοση της άδειας, οι ενδιαφερόμενοι θα καταβάλλουν το 31% και το υπόλοιπο με τρεις ισόποσες δόσεις 23% μέχρι το τέλος του χρόνου σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα.
 
Η απόφαση είναι σύννομη με ένα νομοσχέδιο που αυτή τη στιγμή είναι στην τελική του επεξεργασία και βρίσκεται στη δαδικασία ψήφισης από τη Βουλή (άρθρο 53, στο σχέδιο νόμου για την οργάνωση και λειτουργία των ΟΤΑ).

“Προχωράμε σε αυτήν την απόφαση για να προλάβουμε καταστάσεις \”παράνομης\” χρήσης από νόμιμους δικαιούχους” τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Κώστας Πρωτοπαπαδάκης: “Αυτό που πάθαμε πέρυσι ήταν τραγικό”.

Παράλληλα μια ακόμη πρωτοβουλία που πέρνει σε αυτή τη φάση η Δημοτική αρχή και η οποία βρίσκεται σαν διαδικασία στο ίδιο νομοσχέδιο, αφορά στην κατάρτιση δόσεων για δύο ακόμη περιπτώσεις εσόδων του Δήμου.

\”Το ένα αφορά ενοίκια για τα οποία δεν υπήρχε αντίστοιχη νομοθετική ρύθμιση – βλέπετε τα ενοίκια που κάποιος χρωστούσε στο Δήμο έπρεπε να τα καταβάλλει εφ\’ άπαξ – και δεύτερον, για τα μισθώματα αιγιαλού, μπορεί να καθυστερήσαμε λίγο να βγάλουμε τους αιγιαλούς στη δημοπρασία, όμως αυτό έγινε για να μπορέσουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στους εμπλεκόμενους, να αποπληρώσουν σε δόσεις τις οφειλές τους και φέτος να συμμετάσχουν απρόσκοπτα στο διαγωνισμό\” δήλωσε καταλήγοντας ο κος Πρωτοπαπαδάκης.

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook