Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου που γιορτάζεται κάθε χρόνο την γενέθλιο ημέρα του Χανς Κριστιαν Άντερσεν , τα « Παραμύθια του Σαββάτου » σας προσκαλούν σε μια εκδήλωση με την συγγραφέα – εικονογράφο Λήδα Βαρβαρούση, το Σάββατο 5 Απριλίου 2014, ώρα 12.00 στο βιβλιοπωλείο « Δοκιμάκης ».

Κι επειδή κυκλοφορεί… μια αγελάδα που μάλλον έχει κάτι να πει, η Λήδα θέλει βοηθούς στις ζωγραφιές της και « συγγραφείς » σε μια ιστορία που μιλάει για…

« Τι ρόλο παίζει αυτή η αγελάδα ; »

\”Πάρτε μαζί σας την φαντασία, τα χρώματα και την διάθεσή σας κι ελάτε όλοι να δούμε, να μάθουμε και να διασκεδάσουμε με μια ακόμα απίθανη ιστορία. Η Λήδα θα έχει μαζί της τα πινέλα της και τα χαρτιά της και μάλλον κι ένα σωρό άλλους ήρωες που θα μας βοηθήσουν να φτιάξουμε ζωγραφιές και ιστορίες… ένα σωρό…\”, αναφέρει η πρόσκληση.

Η Λήδα Βαρβαρούση γεννήθηκε στην Αθήνα στις 9 Δεκεμβρίου του 1961. Μεγαλώνει σε καλλιτεχνικό περιβάλλον και ο κόσμος της φαντασίας και του σχεδίου την κατακτά από μικρή.

Αποφοίτησε από τη σχολή Σχολή Βακαλό και συνέχισε τις σπουδές της στο Leeds της Βρετανία. Εργάζεται από το 1985, ως εικονογράφος και καλλιτεχνική διευθύντρια, για μεγάλες διαφημιστικές εταιρείες. Από το 1993 έχει δικό της δημιουργικό γραφείο και εικονογραφεί παιδικά βιβλία. Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ). Όνειρό της είναι να κάνει το γύρο του κόσμου ζωγραφίζοντας.

Μερικά από τα βιβλία της που γράφει και εικονογραφεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος και την σειρά Τρελοδαγκωνίτσες για παιδιά από 3 – 9 ετών :

Τι ρόλο παίζει η αγελάδα;, Μια μέλισσα με… λύση!, Το αγαπημένο μου σπιτάκι, Ένα σκουλήκι… με φτερά!, Ένας ποντικός… κάπως βιαστικός!,Τα Χριστούγεννα της τρελοπαρέας, Ένα ψάρι που δεν ήξερε… να κολυμπάει!,Παίζω και ζωγραφίζω με τις τρελοδαγκωνίτσες 1 Παίζω και ζωγραφίζω με τις τρελοδαγκωνίτσες 2, Ένα γουρούνι… με ταλέντο!, Μια αράχνη μόνη… ψάχνει, Προσοχή! Το πρόβατο… δαγκώνει!, Ένα φίδι… τρομερό!, Ένας καλόκαρδος… καρχαρίας!, Ένας πολύ γλυκός… λύκος!

Έχει εικονογραφήσει πάρα πολλά παιδικά βιβλία σπουδαίων ελλήνων συγγραφέων παιδικών βιβλίων καθώς και τον γνωστό ήρωα Τριγωνοψαρούλη του Βαγγέλη Ηλιόπουλου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook