Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Φαιστού συμμετέχει στην Παγκόσμια Καμπάνια \”Καθαρίζουμε την Ελλάδα σε μια μέρα\”. Πέρυσι οι δημότες, εθελοντικές ομάδες, πολιτιστικοί σύλλογοι και φορείς του Δήμου μας έδειξαν έμπρακτα ότι αγαπούν το περιβάλλον και στηρίζουν τον εθελοντισμό συμμετέχοντας την Κυριακή 14 Απριλίου 2013 στην καθαριότητα του Δήμου Φαιστού.

Φέτος \”Καθαρίζουμε το Δήμο Φαιστού σε μια μέρα\” την Κυριακή 6 Απριλίου. Το όραμα της καμπάνιας, στην οποία λαμβάνουν μέρος 96 χώρες και πάνω από 7.000.000 εθελοντών, η καθιέρωση της Διεθνούς Εκστρατείας \’\’Let\’s Do It\”, Πανελλαδικά, με μεγάλη συμμετοχή εθελοντών που μέσα από τη συνεργασία, την αυτό-οργάνωση και τις δράσεις, θα υιοθετήσει και θα διαδώσει το μήνυμα της ανιδιοτέλειας, της αλληλοϋποστήριξης και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Η δράση φέτος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Απριλίου και προβλέπεται πολύ μεγάλη συμμετοχή. Μέσα από την καμπάνια δείχνουμε πως οι πολίτες της Μεσαράς είναι ενεργοί, είναι εθελοντές και δημιουργούν τις προϋποθέσεις για έναν δήμο ομορφότερο και καθαρότερο. Μέσα από αυτή τη δράση οι πολίτες του Δήμου Φαιστού δείχνουν για μια ακόμα φορά την εθελοντική τους διάθεση και αποδεικνύουν πόσο ευαισθητοποιημένοι είναι και στα θέματα περιβάλλοντος.

Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή και υποστήριξη πολλοί ενεργοί πολίτες, φορείς και πολιτιστικοί σύλλογοι και καλούμε όλους τους πολίτες του Δήμου να αγκαλιάσουν αυτή την καμπάνια και να υποστηρίξουν τις δράσεις όλων των φορέων αφιερώνοντας λίγο από τον ελεύθερο τους χρόνο, για ένα καθαρότερο περιβάλλον.

Οι φορείς και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι που έχουν υπογράψει μέχρι στιγμή είναι:

1. Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννη, Δράση: καθαριότητα στο Αγίου Ιωάννη, Έναρξη 11:00π.μ.

2. Πολιτιστικός Σύλλογος Βώρρων, Δράση: καθαριότητα στους Βώρρους, Έναρξη: 11:00π.μ.

3. Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλιάς, Δράση: καθαριότητα στη Γαλιά, Έναρξη: 10:30π.μ.

4. Πολιτιστικός Σύλλογος Καμάρες, Δράση: καθαριότητα στις Καμάρες, Έναρξη 9:00π.μ.

5. Πολιτιστικός Σύλλογος Καμηλαρίου, Δράση: καθαριότητα στο Καμηλάρι, Έναρξη 10:30π.μ.

6. Πολιτιστικός Σύλλογος Κλίματος, Δράση: καθαριότητα στο Κλίμα, Έναρξη 10:30π.μ.

7. Πολιτιστικός Σύλλογος Κουσέ, Δράση: καθαριότητα στο Κουσέ, Έναρξη 11:00π.μ.

8. Πολιτιστικός Σύλλογος Μαγαρικαρίου, Δράση: καθαριότητα στο Μαγαρικάρι, Έναρξη: 11:00π.μ.

9. Πολιτιστικός Σύλλογος Μορονίου, Δράση: καθαριότητα στο Μορόνι, Έναρξη 10:30π.μ.

10. Πολιτιστικός Σύλλογος Πετροκεφαλίου, Δράση: καθαριότητα στο Πετροκεφάλι, Έναρξη 10:30π.μ.

11. Πολιτιστικός Σύλλογος Πιτσιδίων, Δράση: καθαριότητα στις παραλίες Κομμού και
Ποταμόσερμα, Έναρξη 10:30π.μ.

12. Πολιτιστικός Σύλλογος Πόμπιας, Δράση: καθαριότητα στην Πόμπια, Έναρξη: 10:00π.μ.

13. Πολιτιστικός Σύλλογος Σκουρβούλων, Δράση: καθαριότητα στο Φράγμα, Έναρξη 10:00π.μ.

14. Πολιτιστικός Σύλλογος Τσίγκουνα, Δράση: καθαριότητα στο Λιμανάκι, Έναρξη 10:30π.μ.

15. Πολιτιστικός Σύλλογος Τυμπακίου σε συνεργασία με το Σύλλογο Αλιέων Κόκκινου Πύργου, τον Κυνηγετικό Σύλλογο Τυμπακίου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αφραθιά, τον Πολιτιστικό Σύλλογο
Μετοχίου, τον Αγροτικό Σύλλογο Τυμπακίου και τα σχολεία του Τυμπακίου, Δράση: καθαριότητα στο Πάρκο Τυμπακίου και όλης της γύρω περιοχής, Έναρξη 10:00π.μ.

16. Σύλλογος Προστασίας Γεωργαλίδικων Αλόγων «Μεσσαρίτες», Δράση: καθαριότητα στο Ιπποδρόμιο Πετροκεφαλίου, Έναρξη: 11:00π.μ.

17. Ορειβατικός Σύλλογος Μοιρών, Δράση: καθαριότητα δρόμος από Στέρνες μέχρι Μονή Κουδουμά (Φαράγγι Κουδουμά)

18. Λύκειο Τυμπακίου, Δράση: καθαριότητα στο Λύκειο Τυμπακίου, Έναρξη: 10:00π.μ.

19. Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Μοιρών, Δράση: καθαριότητα από την Πλατεία Ομονοίας έως το 1ο Δημοτικό Σχολείο, Έναρξη: 10:00π.μ.

20. Δημοτικό Σχολείο Βώρρων & Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Βώρρων, καθαριότητα και δενδροφύτευση στο Δημοτικό Σχολείο Βώρρων, 31 Μαρτίου έως 6 Απριλίου κάθε απόγευμα 5-8μ.μ.

Το Δημοτικό Σχολείο Πετροκεφαλίου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου θα καθαρίσουν στην πλατεία του Πετροκεφαλίου και όλο το χωριό την Τρίτη 8 Απριλίου και ώρα 10:00π.μ.

Η δράση παραμένει ανοικτή και καλούμε όσους φορείς και συλλόγους επιθυμούν να λάβουν μέρος στην καμπάνια να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι την Πέμπτη 3 Απριλίου στο τηλέφωνο 2892340272. Παρακαλούνται οι φορείς να περάσουν Παρασκευή από το Δημαρχείο Φαιστού στις Μοίρες να παραλάβουν σακούλες σκουπιδιών και γάντια μιας χρήσης για την δράση τους.

Η υποστήριξη και η συμμετοχή όλων μετράει. Ας δείξουμε όλοι οι δημότες, την Όμορφη, Καθαρή και Δημιουργική πλευρά του Δήμου Φαιστού..

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook