Στα Χανιά βρίσκεται κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για το μείζον θέμα που έχει προκύψει με τους 340 μετανάστες οι οποίοι περισυνελλέγησαν από αλιευτικό σκάφος ανοιχτά των Χανίων και φιλοξενούνται από τη Δευτέρα στο Εκθεσιακό Κέντρο στην Αγυιά (δείτε εδώ).

Το κλιμάκιο θα μεταβεί, συνοδευόμενο από τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Απόστολο Βουλγαράκη, στην Αγυιά ενώ βασικός σκοπός αυτής της επίσκεψης και συνάντησης είναι να διασφαλιστούν οι όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες φιλοξενίας των μεταναστών και να βρεθεί άμεσα λύση για την μεταφορά, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, των γυναικών και των παιδιών σε άλλο χώρο φιλοξενίας.

Όπως δήλωσε στο flashnews.gr ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Βουλγαράκης, πρόταση της Αντιπεριφέρειας είναι αρχικά, τα 49 παιδιά και οι 20 γυναίκες να μεταφερθούν σε κάποιο ξενοδοχείο ενώ αργότερα σήμερα, υπάρχει αισιοδοξία ότι θα έχει οριστικοποιηθεί ο τρόπος διευθέτησης αυτού του θέματος.

Από την πλευρά της Αντιπεριφέρειας, ασκούνται πιέσεις προς το Υπουργείο για να υπάρξει άμεσα αντίστοιχη στήριξη και συνδρομή, καθώς οποιαδήποτε απόφαση θα έχει σημαντικό κόστος και σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr, αναμένεται σήμερα σχετική απάντηση του Υπουργείου.

Υπενθυμίζεται ότι οι 340 περίπου μετανάστες φιλοξενούνται προσωρινά στο Εκθεσιακό Κέντρο της Αγυιάς ενώ η προσπάθεια των αρχών, φορέων εθελοντών αλλά και ιδιωτών για την κάλυψη των αναγκών σίτισης είναι συγκινητική. Σήμερα η Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου προσφέρει τα 700 γεύματα που απαιτούνται για τη σίτιση.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook