Νόµο για τις διαδηλώσεις προτίθεται να διαµορφώσει η κυβέρνηση, έπειτα από δηµόσια διαβούλευση και µε την ενεργό συµµετοχή του Δήµου Αθηναίων. Tη σχετική εξαγγελία έκανε το βράδυ της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κλείνοντας την ειδική συνεδρίαση του Υπουργικού Συµβουλίου για σχέδιο δράσης στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, ο πρωθυπουργός σηµείωσε απλώς ότι το νοµοσχέδιο θα προνοεί τόσο για το αναφαίρετο δικαίωµα των διαδηλωτών να εκφράζονται ελεύθερα όσο και για το δηµοκρατικό δικαίωµα των πολιτών να κινούνται ανεµπόδιστα στο κέντρο της πόλης, όπως και του εµπορικού κόσµου να λειτουργεί χωρίς πρόβληµα τις επιχειρήσεις του.

«Αντιλαµβάνοµαι τον φόρτο εργασίας που αντιµετωπίζετε στα υπουργεία σας, αλλά η κατάσταση στο Κέντρο της Αθήνας απαιτεί άµεσες παρεµβάσεις και δεν επιδέχεται καθυστερήσεις», φέρεται να δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Με πρότασή του, το Υπουργικό Συµβούλιο αποφάσισε να ανατεθεί στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο ο συντονισµός και η παρακολούθηση των πολιτικών δράσεων για την αναβάθµιση του Κέντρου της Αθήνας, και ειδικότερα ο περιορισµός του παραεµπορίου και η αντιµετώπιση της εγκληµατικότητας (µε το ίδιο σύστηµα παρακολούθησης που εφαρµόζει για το Μνηµόνιο).

Αποφασίστηκε ακόµη, να υπάρξει νέο Υπουργικό Συµβούλιο για το ίδιο θέµα τον Σεπτέµβριο, οπότε ανάλογα και µε την πορεία της εφαρµογής του πακέτου των µέτρων που αποφασίστηκαν τη Δευτέρα, να υπάρξει νέο πακέτο.

Μιλώντας στον Βήμα 99,5, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ.Καμίνης, τόνισε ότι από το 1975 δεν υπάρχει νόμος που να εξασφαλίζει το δικαίωμα των πολιτών να κινούνται ανεμπόδιστα και ελεύθερα στο κέντρο της πόλης και των καταστηματαρχών να λειτουργούν χωρίς προβλήματα τις επιχειρήσεις του.

«Λόγω δειλίας τα πολιτικά κόμματα δεν έχουν ψηφίσει κάτι τέτοιο» υπογράμμισε ο κ.Καμίνης και πρόσθεσε ότι τώρα θα το πράξουν διότι «θα τεθούν ενώπιον των ευθυνών τους».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook