Ανοίγει το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Φαιστού λίγο πριν το Πάσχα. Ο σκοπός της λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξης της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου και έχει ως σκοπό την προώθηση της κοινωνικής συνοχής, την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, αλλά και την ευαισθητοποίηση ατόμων και ομάδων πληθυσμού αλλά και επιχειρήσεων με στόχο τη συμμετοχή τους στα προγράμματα στήριξης των οικονομικά αδύναμων πολιτών.

Στο πλαίσιο της λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα διανέμονται δωρεάν σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού :

1)Τυποποιημένα τρόφιμα μακράς διάρκειας

2)Είδη Ατομικής Υγιεινής και καθαριότητας

3)Είδη βρεφανάπτυξης

4)Νωπά τρόφιμα

5)Είδη ένδυσης

Το κοινωνικό Παντοπωλείο θα στεγαστεί στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Ένωσης Μεσσαράς στα Καπαριανά που παραχωρήθηκε στο Δήμο Φαιστού έπειτα από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης.

Ο δήμος Φαιστού με ανοικτή πρόσκληση καλεί όσους φορείς, συλλόγους, πολίτες και επιχειρηματίες επιθυμούν να προσφέρουν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα μακράς διάρκειας και ρούχα έως την Τρίτη 8 Απριλίου. Η παράδοση των προϊόντων μπορεί να γίνει στο Δημαρχείο Φαιστού στις Μοίρες προκειμένου να διανεμηθούν στις οικογένειες που τόσο το έχουν ανάγκη. Ιδιαίτερα αυτές τις Άγιες Μέρες του Πάσχα που πολλές οικογένειες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες. Για περισσότερες πληροφορίες στο Γραφείο Δημάρχου 2892340272.

Οι δικαιούχοι του κοινωνικού παντοπωλείου είναι άτομα σύμφωνα με οικονομικά κριτήρια που έχουν καθοριστεί σύμφωνα με τον Κανονισμό του Κοινωνικού Παντοπωλείου που έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Φαιστού.

Κύριο κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων στο πρόγραμμα είναι το εισόδημα ενώ θα λαμβάνονται υπόψη παράγοντες όπως η οικογενειακή κατάσταση, τα κοινωνικά προβλήματα, η ανεργία , προβλήματα υγείας και αναπηρίες. Ενώ σε ειδικές περιπτώσεις και εφόσον το επιτρέπει η επάρκεια σε είδη του Κοινωνικού Παντοπωλείου, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, δύναται να εισηγείται στην επιτροπή ελέγχου αιτιολογημένα την ενίσχυση ωφελουμένων και πέρα από τα ανωτέρω οικονομικά κριτήρια.

Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Φαιστού από το 2011 έως και σήμερα λειτουργεί «άτυπα» Κοινωνικό Παντοπωλείο καθώς με τις δράσεις του τα Χριστούγεννα μοιράζει τρόφιμα σε άπορες οικογένειες στα πλαίσια της «Φάτνης Αγάπης» αλλά και κάθε Πάσχα μοιράζονται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στα πλαίσια της εβδομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Αρωγοί στην προσπάθεια του Δήμου Φαιστού είναι τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και πολίτες που προσφέρουν τρόφιμα για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Αυτή η ιδιαίτερα σημαντική δράση του Δήμου Φαιστού θα συνεχιστεί στα πλαίσια πλέον του Κοινωνικού Παντοπωλείου μέσα από το οποίο σε τακτά χρονικά διαστήματα θα γίνονται διανομές τροφίμων σε οικογένειες που τα έχουν ανάγκη. Στο άμεσο χρονικό διάστημα θα βγει ανακοίνωση όπου θα καλούνται οι πολίτες του Δήμου Φαιστού να καταθέσουν τα χαρτιά τους για να γίνουν δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Φαιστού.

Ο Δήμος Φαιστού έμπρακτα έχει δείξει το κοινωνικό του πρόσωπο καθώς από τον Ιούλιο του 2012 λειτουργεί Δημοτικό Κοινωνικό Ιατρείο. Υπενθυμίζεται ότι στο Ιατρείο μπορούν να εξετάζονται ανασφάλιστοι και αναξιοπαθούντες του Δήμου Φαιστού, είτε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που λειτουργεί στην αίθουσα Κ.Α.Π.Η. της Δημοτικής Ενότητας Μοιρών, είτε στα Ιατρεία, όσων γιατρών δεν είναι εφικτό να μεταφερθεί ο εξοπλισμός.

Η Δήμαρχος Φαιστού κ.Πετρακογιώργη Μαρία δήλωσε σχετικά “Η έναρξη λειτουργίας Κοινωνικού Παντοπωλείου έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά δράσεων του δήμου μας που αφορούν τους πολίτες που βιώνουν μια δύσκολη οικονομική συγκυρία. Από το 2011 έως και σήμερα προσπαθούμε με κάθε τρόπο να είμαστε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους, μοιράζοντας τους τρόφιμα και ρούχα, όποτε αυτό είναι εφικτό αλλά και με τη λειτουργία του Δημοτικού Κοινωνικού Ιατρείου που εξυπηρετεί πολίτες του δήμου μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω όλους τους ιατρούς που παρέχουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στους συμπολίτες μας στο Δημοτικό Κοινωνικό Ιατρείο, την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου μας που υλοποιεί τις δράσεις αυτές αλλά και όλους τους πολίτες που σε κάθε μας κάλεσμα είναι δίπλα μας και από το υστέρημα τους προσφέρουν για να καλυφθούν οι ανάγκες των συμπολιτών μας. ”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook