Στα πλαίσια της 10ης Εβδομάδας Πρόληψης Αλκοόλ 2014, αφιερωμένη στους εφήβους, η Επιστροφή, Σύλλογος Επανένταξης Ατόμων Εθισμένων σε Ουσίες, παρουσιάζει την ταινία \”Τα πλεονεκτήματα του να είσαι στο περιθώριο\” του Στίβεν Τσμπόσκι (2012).

Η ταινία θα προβληθεί στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού (Μονής Αγκαράθου 9, στο κέντρο της πόλης), στην αίθουσα Οδυσσέα Ελύτη, τη Δευτέρα 7 Απριλίου, στις 7 το απόγευμα.

Υπόθεση ταινίας:

Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Steven Chbosky ο οποίος έγραψε το σενάριο και τη σκηνοθέτησε. Ένας εσωστρεφής μαθητής της πρώτης λυκείου, ο Τσάρλι, φοβάται πως δεν θα κάνει φίλους στο σχολείο, μέχρι που γνωρίζει τον πνευματώδη Πάτρικ και την αδερφή του, Σαμ, τελειόφοιτους μαθητές, οι οποίοι επίσης βρίσκονται στο περιθώριο. Το καλοδουλεμένο σενάριο παρουσιάζει όλη τη γκάμα των προβλημάτων που μπορεί να αντιμετωπίζει ένας έφηβος: μοναξιά, απώλεια, ψυχική ασθένεια, σχολικός εκφοβισμός, σεξουαλική παρενόχληση, ομοφυλοφιλία και η σκηνοθεσία καταφέρνει και ισορροπεί τα δραματικά με τα κωμικά στοιχεία του σεναρίου.

Συντελεστές ταινίας:

Σκηνοθεσία: Στίβεν Τσμπόσκι
Σενάριο: Στίβεν Τσμπόσκι
Πρωταγωνιστούν: Έμμα Γουότσον, Έζρα Μίλερ, Λόγκαν Λέρμαν, Μέι Γουίτμαν, Μέλανι Λίνσκι, Πολ Ρουντ.

Η είσοδος, όπως σε όλες τις δράσεις του Κοινωνικού Χώρου, είναι ελεύθερη. Συσκευασμένα τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το \”Φαγητό με την αγάπη μας\” είναι πάντα ευπρόσδεκτα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook