Ανοδικά κινούνται, στην πλειονότητα των προορισμών, οι τιμές στα ξενοδοχεία της χώρας ενόψει του Πάσχα, σύμφωνα με τη μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών trivago.gr.

Συγκρίνοντας τις τιμές των κατεξοχήν δημοφιλών προορισμών σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, είναι ευκρινές ότι οι μέσες ξενοδοχειακές τιμές ανά διανυκτέρευση ακολουθούν ανοδική πορεία, σχεδόν, σε όλους τους προορισμούς.

Τη δεύτερη θέση με τη μεγαλύτερη αύξηση ξενοδοχειακών τιμών καταλαμβάνει η Κρήτη.

Το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης σε σχέση με το προηγούμενο έτος παρατηρείται στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, με τη μέση ξενοδοχειακή τιμή ανά διανυκτέρευση να εκτοξεύεται κατά 31%.

Στην Ελούντα, η αύξηση των τιμών αγγίζει μόλις το 5%, με τη μέση τιμή να κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα, 166 ευρώ, έναντι 155 ευρώ τον περασμένο Απρίλιο.

Εντούτοις, στους υπόλοιπους προορισμούς της Κρήτης, οι ξενοδοχειακές τιμές ακολουθούν καθοδική πορεία. Στα Χανιά, η μέση τιμή ανά διανυκτέρευση παρουσιάζει μείωση 5% (61 ευρώ ανά διανυκτέρευση, έναντι 64 ευρώ τον περασμένο Απρίλιο).

Στο Ηράκλειο, η πτώση είναι ακόμα μεγαλύτερη, 8%, με μέση τιμή διανυκτέρευσης για τον Απρίλιο 2014 στα 73 ευρώ (79 ευρώ τον προηγούμενο χρόνο).

Η μεγαλύτερη μείωση τιμών στην Κρήτη παρατηρείται στην Ιεράπετρα, με το ποσοστό να αγγίζει το 23% (μέση τιμή περασμένου Απριλίου στα 65 ευρώ, έναντι 50 ευρώ τον φετινό Απρίλιο).

Ωστόσο, αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι στον κατεξοχήν δημοφιλή προορισμό για το Πάσχα, την Κέρκυρα, η μέση τιμή διανυκτέρευσης σε σχέση με τον Απρίλιο του προηγούμενου έτους αυξήθηκε μόλις 2%.

Μία εκ των ελαχίστων εξαιρέσεων είναι η Πάργα, με πτώση των μέσων τιμών κατά 38%, 48 ευρώ ανά διανυκτέρευση, έναντι 78 ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook