Με την συνέντευξη τύπου της Πέμπτης (03/04) άνοιξε ουσιαστικά η "αυλαία" για τους Διασσυλλογικούς Αγώνες Κανοέ Καγιάκ, με την επωνυμία "Σούδα 2014", που διοργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων.

Οι αγώνες γίνονται σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Κανόε-Καγιάκ, με συνδιοργανωτές τη Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, και τον Δήμο Χανίων, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Κανόε Καγιάκ του ΝΟΧ και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σούδας.
Χρυσός Χορηγός της διοργάνωσης είναι η ΑΝΕΚ Lines.

Η ενημέρωση του ΝΟΧ για τη συνέντευξη τύπου: 

Με τη συμμετοχή 110 αθλητών και αθλητριών, ανάμεσά τους και των Special Olympics και τη συμμετοχή 7 σωματείων από την Ελλάδα και την Κύπρο πραγματοποιούνται το Σάββατο (5/4) στις εγκαταστάσεις του Ναυταθλητικού Κέντρου Σούδας, οι Διασυλλογικοί Αγώνες Κανόε Καγιάκ που διοργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων.

Πρόκειται για ένα εγχείρημα με μακροπρόθεσμο στόχο την καθιέρωση αλλά και την όσο το δυνατόν πιο ουσιαστική ανάδειξη των εξαιρετικών υποδομών που υπάρχουν στη Σούδα.

Την Πέμπτη (3/4), διοργανωτές, συνδιοργανωτές και χορηγοί των αγώνων, παρέθεσαν συνέντευξη Τύπου, στα γραφεία του Ν.Ο.Χ., τονίζοντας τη σημαντικότητά τους.

Στον χαιρετισμό της, η πρόεδρος του Ν.Ο. Χανίων, Χαρούλα Πράπα Μυλωνάκη, δήλωσε πως: «Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζουμε τους Διασυλλογικούς αγώνες Κανόε Καγιάκ "Σούδα 2014" και μαζί, τους αθλητές, προπονητές και συνοδούς. Αποτελεί ιδιαίτερα χαρά η συμμετοχή των αθλητών των Special Olympics. Ευχαριστούμε θερμά την Ελληνική Ομοσπονδία Κανόε Καγιάκ και τον πρόεδρο, Αντώνη Νικολόπουλο καθώς και όλους όσοι βοήθησαν σε δύσκολους καιρούς να διοργανωθούν οι αγώνες. Ειδικότερα, την ΑΝΕΚ LINES που επί πολλά χρόνια είναι χορηγός του Τμήματος Κανόε Καγιάκ, αλλά και αποτελεί γενικώς υποστηρικτή των δραστηριοτήτων του Ομίλου».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης είπε πως: «Ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων διαδραματίζει έναν καθοριστικό ρόλο στον αθλητισμό και τον πολιτισμό στο Νομό μας. Δυστυχώς δεν δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους αυτοδιοικητικούς, συμπεριλαμβανομένου του Δήμου Χανίων και του β’ βαθμού της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, να παράσχουν όση βοήθεια θα ήθελαν σε αυτόν τον Όμιλο. Όμως οι δραστηριότητες που έχει αναπτύξει εδώ και χρόνια αλλά και μέσα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, είναι πολύ σημαντικές. Έχουμε υποχρέωση να είμαστε δίπλα σ’ αυτούς τους ανθρώπους που θυσιάζουν χρόνο, αλλά και χρήμα. Συγχαρητήρια στους φίλους του Κανόε Καγιάκ στο Ναυταθλητικό Κέντρο που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια».

Από μέρος του Δήμου Χανίων, ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Λειψάκης, επεσήμανε: «Οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα πραγματοποιείται στο Νομό μας έχει θετικό αντίκτυπο στη νεολαία μας αλλά και στην κοινωνία. Οι αγώνες στη Σούδα, στις εγκαταστάσεις του Δήμου Χανίων, αποτελούν θετικό πρόσημο και τα αποτελέσματα μόνο θετικά μπορούν να είναι για όλους».

Καθοριστική για την τέλεση των αγώνων είναι για μια ακόμη φορά η συνδρομή της ΑΝΕΚ LINES, με την υπεύθυνη χορηγιών της ναυτιλιακής εταιρίας, Άννα Νικολακάκη, να δηλώνει: «Όλοι γνωρίζουμε ότι το λιμάνι της Σούδας ήταν πάντα εξαιρετικής σπουδαιότητας για το νησί της Κρήτης και σήμερα είναι ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο λιμάνι, που συμβάλλει καθοριστικά στην εμπορική, τουριστική και οικονομική ανάπτυξη των Χανίων. Μην ξεχνάμε ότι καθημερινά μέσω της ΑΝΕΚ διακινούνται χιλιάδες επιβάτες, πολλά οχήματα, καθώς και εμπορεύματα. Η ΑΝΕΚ, δεν θα μπορούσε να απουσιάσει από αυτήν την διοργάνωση που εκτός των άλλων ενισχύει την οικονομία της τοπικής κοινωνίας όντας το "όχημα" που διευκολύνει την έλευση δεκάδων επιβατών στα Χανιά».

Ακόμη, το λόγο πήραν ο κ. Νικόλας Φουρναράκης, ο οποίος με το ρόλο του επιμελητή των αγώνων, δήλωσε: «Μετά από 14 χρόνια καταφέρουμε να ξανακάνουμε Διασυλλογικούς Αγώνες στη Σούδα και ουσιαστικά να ξαναζωντανέψουμε έναν ολόκληρο μηχανισμό ο οποίος ήταν εν υπνώσι. Είναι πάρα πολύ σημαντικό πως όλοι οι φορείς της Σούδας, προεξάρχοντος του Πολιτιστικού Συλλόγου και του Συλλόγου Καταστηματαρχών αλλά και πολλών τοπικών επιχειρήσεων, αγκάλιασαν αυτούς τους αγώνες και με τη συνδρομή τους, τους κατέστησαν πραγματικότητα. Το δεύτερο μήνυμα που θέλω ν’ αποστείλω είναι πολιτικό. Η θάλασσα της Σούδας και της Κρήτης θέλουμε να παραμείνει μια θάλασσα ειρήνης και στην οποία θα μπορούν εύκολα, χωρίς προβλήματα, όλα τα παιδιά μας να αθλούνται στο πλαίσιο του ευ αγωνίζεσθε».

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Κλωθάκης (Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Σούδας), είπε: «Μας έγινε η πρόταση να βοηθήσουμε στην διοργάνωση και την αποδεχτήκαμε μετά χαράς, με στόχο να έχει την μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία».

Και, τέλος, μίλησε ο προπονητής Κανόε Καγιάκ του Ν.Ο. Χανίων Μανόλης Αγγελάκης: «Η ΑΝΕΚ LINES είναι το οξυγόνο για το Τμήμα Κανόε Καγιάκ για να μπορούμε να συμμετέχουμε στους αγώνες, ενώ η βοήθειά της στις διοργανώσεις είναι τεράστια. Στόχος είναι να θέσουμε φέτος τα θεμέλια για την καθιέρωση των αγώνων στη Σούδα και να τους μετατρέψουμε σε διήμερους όπως γίνεται και με τους αγώνες στη Λίμνη Κουρνά. Το Ναυταθλητικό Κέντρο στη Σούδα, είναι μια υποδομή με τεράστιες δυνατότητες».

Οι αγώνες έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στις 10 το πρωί και θα ολοκληρωθούν στις 3 το μεσημέρι.