Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ξιφασκίας Ανδρών-Γυναικών –ΟΠΑΠ (ξίφος μονομαχίας) που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ. Συνολικά συμμετείχαν 182 αθλητές και αθλήτριες, ενώ για πρώτη φορά πήρε μέρος σε αυτήν την διοργάνωση η Αθλητική Λέσχη Ξιφασκίας Χανίων.

Στις γυναίκες νικήτρια αναδείχτηκε η αθλήτρια της Αθηναϊκής Λέσχης Νίκη Σιδηροπούλου, η οποία νίκησε στον τελικό την αθλήτρια του Ο.ΞΙ. Φλώρινας Εμμανουέλα Κωστάκη  15/10.
Ο αθλητής της Ο.ΞΙ. Φλώρινας Απόστολος Διαφωνίδης κατέκτησε τον τίτλο στους άνδρες κερδίζοντας στον τελικό τον αθλητή του Α.Ο.Ο. Γιώργο Νάκη 15/14.
Στα ομαδικά τον Πανελλήνιο τίτλο πανηγύρισαν στους άνδρες ο Ο.ΞΙ. Φλώρινας, που κέρδισε τον Π.Γ.Σ με 45/29, ενώ στις γυναίκες ο Π.Γ.Σ., που στον τελικό νίκησε με 45/34 τον Ο.ΞΙ.Φ.

Αναλυτικά  στο ξίφος μονομαχίας (7-8/5/2011) είχαμε:
AN
ΔΡΕΣ:
Ατομικά (101 συμ/χές):

Διαφωνίδης /Ο.ΞΙ.Φ. (15-14 τον Γιώργο Νάκη/ ΑΟΟ), Παναγιώτης Βάγιας/ Ο.ΞΙ.Φ. & Γιώργος Αμπάλοβ / Α. Λέσχη .
Ομαδικά (22 σύλλογοι): Ο. ΞΙ. Φλώρινας (Διαφωνίδης Α., Διαφωνίδης Θ., Φλώρος, Βάγιας) – Πανελλήνιος Γ. Σ. : 45-29, 3η θέση Αθηναϊκός Ο. Ο.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ:
Aτομικά (66 συμ/χές):
Νίκη Σιδηροπούλου/Α. Λ.(15-10 στον τελικό την Εμμανουέλα Κωστάκη/Ο.Ξ.Φ.), 3ες Δέσποινα Γεωργιάδου/ Π. Γ. Σ. & Χριστίνα Μπαλτατζή / Α. Ο. Ο.
Ομαδικά (15 σύλλογοι): Πανελλήνιος Γ. Σ. (Κουρκουνάκη, Γεωργιάδου, Πέρδικα, Παναγοπούλου) – Ο. Ξ. Φλώρινας: 45-34, 3η θέση Π.Α.Ο.

Η Αθλητική Λέσχη Ξιφασκίας Χανίων

Την χαρά και την εμπειρία της συμμετοχής σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κατηγορίας Ανδρών-Γυναικών πήρε η Αθλητική Λέσχη Ξιφασκίας Χανίων, που συμμετείχε με 4 αθλητές και 3 αθλήτριες στο ατομικό και ομαδικό του ξίφους μονομαχίας.
Οι αθλητές που πήραν μέρος για την Α.Λ.Ξ.Χ. ήταν οι: κ. Γιώργος Τσαρτσαρής, ο  Γιάννης Δήμας, ο Αντώνης Κρασουδάκης και ο Παναγιώτης Κολοκοτρώνης.
Ενώ οι αθλήτριες ήταν οι: Φωτεινή Καπνισάκη, η Ειρήνη Κοντουδάκη και η Μαρία Μανιουδάκη.
Συνοδοί της αποστολής ήταν ο προπονητής της Α.Λ.Ξ.Χανίων  Άρης Ματσατσίνης και ο Έφορος Λεωνίδας Χατζηδάκης.
Για τους περισσότερους αθλητές ήταν η πρώτη τους συμμετοχή σε επίσημους αγώνες και σίγουρα η εμπειρία ήταν μοναδική.
Η πιο επιτυχημένη παρουσία ήταν του κ. Γιώργου Τσαρτσαρή, ο οποίος παρά την τενοντίτιδα στο δεξί χέρι και τον πρόσφατο ελαφρό τραυματισμό του στο δεξί γόνατο κατάφερε να περάσει την φάση των ομίλων και να χάσει στο τρίτο αγώνα αποκλεισμού για τη δεκαεξάδα . Κατετάγη τελικά 32ος αφήνοντας πίσω του πολλούς καταξιωμένους και κατά πολύ νεώτερούς του αθλητές.
Οι  Γιάννης Δήμας και Αντώνης Κρασουδάκης αφού πέρασαν τη φάση των ομίλων  αποκλείστηκαν στο πρώτο νοκ άουτ για την 64άδα καταλαμβάνοντας την 69η και 72η θέση στη γενική κατάταξη αντίστοιχα.
Ο Παναγιώτης Κολοκοτρώνης δεν πέρασε την προκριματική φάση και κατετάγη 98ος.

Στις γυναίκες οι αθλήτριες της Α.Λ.Ξ.Χ. δεν κατάφεραν να περάσουν στην προκριματική φάση καθώς φαίνεται να έπαιξε ρόλο η απειρία και το άγχος της παρθενικής συμμετοχής σε τόσο σημαντική διοργάνωση.
 Η Μανιουδάκη πήρε την 48η, η Κοντουδάκη την 49η και η Καπνισάκη την 59η θέση της κατάταξης.
Στον ομαδικό αγώνα της Κυριακής η Α.Λ.Ξ. Χανίων εκπροσωπήθηκε στους άνδρες από τους Δήμα, Κολοκοτρώνη και Κρασουδάκη, καθώς ο κ. Τσαρτσαρής στάθηκε αδύνατο να συμμετάσχει λόγω της επειδείνωσης της τενοντίτιδας που τον ταλαιπωρούσε.
Η Α.Λ.Ξ.Χ. βρέθηκε αντιμέτωπη με την ομάδα της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων από την οποία έχασε με 45-31.
Οι γυναίκες αντιμετώπισαν τον Παναθηναϊκό από τον οποίο ηττήθηκαν με 45-25. 
Όπως αναφέρει όμως και σε σχετικό δελτίο τύπου η Α.Λ.Ξ.Χ.:
«Το ζητούμενο όμως επετεύχθη . Όλοι οι αθλητές και οιαθλήτριές μας συμμετείχαν σε επίσημους αγώνες για πρώτη φορά οι περισσότεροι με τα χρώματα της Λέσχης μας, έπαιξαν Ξιφασκία, αγωνίστηκαν με όλες τους τις δυνάμεις και καταευχαριστήθηκαν   από την εμπειρία της συμμετοχής . Απέδειξαν περίτρανα ότι η Ξιφασκία είναι ένα άθλημα για όλες τις ηλικίες και ότι αρχάριοι ενήλικες μαζύ με παλιότερους αθλητές μπορούν πραγματικά να διασκεδάζουν ξιφομαχώντας».
Πλέον η Αθλητική Λέσχη Ξιφασκίας Χανίων ετοιμάζεταιν για το Κύπελλο «Μάχη της Κρήτης» που θα διοργανώσει την Κυριακή 22 Μαΐου στην αίθουσα του κλειστού Γυμναστηρίου του Ε.Σ. Χανίων από τις 9.30 έως και τις 16.00.

 

Λευτέρης Αντωνακάκης

               

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook