Σε ξενοδοχείο των Χανίων θα φιλοξενηθούν προσωρινά οι πιο ευπαθείς ομάδες των μεταναστών, δηλαδή τα μωράκια, τα παιδιά και οι μητέρες τους, όπως αποφασίστηκε πριν από λίγη ώρα μεταξύ της περιφερειακής ενότητας Χανίων και του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr o Aντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης:

\”Περιμένουμε απλώς να ολοκληρωθεί πλήρως από την αστυνομία η κατηγοριοποίηση των μεταναστών, να μας πουν δηλαδή τη χώρα προέλευσης του κάθενός και την οικογενειακή του κατάσταση. Έχουμε ήδη δρομολογήσει τη διαδικασία για τη μεταφορά των ευπαθών ομάδων σε ξενοδοχείο. Επικοινώνησα με τον υφυπουργό Βασίλη Κεγκέρογλου, προκειμένου να προσωρήσει η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ περιφερειακή ενότητας και υπουργείου\”

Από μέρα σε μέρα αναμένεται να κρίνει η δικαιοσύνη αν μπορεί να δοθεί προσωρινή παραμονή ενός μήνα σε όσους προέρχονται από εμπόλεμη ζώνη και μετά να αποφασιστεί σε κεντρικό επίπεδο η τύχη τους.

Να θυμήσουμε ότι νωρίτερα όπως είχε αναφέρει το Flashnews.gr, είχε επισκεφθεί το χώρο προσωρινής φιλοξενίας στην Αγυιά κλιμάκιο της γραμματείας Πρόνοιας (δείτε εδώ).

Τώνια Λιοδάκη
[email protected]

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook