Την παραπομπή του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη για υποβολή ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες διατάσσει με βούλευμα του το Συμβούλιο Εφετών, κατηγορία η οποία επισείει ποινή πλημμελήματος.

Η κατηγορία σε βάρος του πρώην Υπουργού αφορά τα οικονομικά έτη 2006 – 2007 και σχετίζεται με την ομολογία του Τ.Μαντέλη στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ότι μέσω του λογαριασμού  σε ελβετική τράπεζα στο όνομα Α.ROCOS έλαβε χρήματα από την Siemens ως προεκλογική χορηγία.

Οι Εφέτες, μέλη του Συμβουλίου, έκαναν δεκτή με  βούλευμα την πρόταση της Εισαγγελέως Αργ.Χουρδετσανάκη για παραπομπή του πρώην υπουργού για ανακριβή δήλωση περιουσιακής κατάστασης.

Με το βούλευμα επίσης διατάσσουν  την παύση της ποινικής δίωξης σε ότι αφορά την περίοδο 30/6/2004 έως 30/6/2005 και λόγω παραγραφής της ίδιας κατηγορίας, καθώς έχει παρέλθει πενταετία.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση της Siemens και έχει αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου και της καταβολής χρηματικής εγγύησης 200.000 ευρώ,ύστερα από την απολογία του για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook