Η τουρκική Αρχή Τηλεπικοινωνιών (ΤΙΒ) διέταξε την άρση της απαγόρευσης του Twitter στη χώρα, σύμφωνα με αξιωματούχου της τουρκικής κυβέρνησης.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters αξιωματούχος του πρωθυπουργικού γραφείου δήλωσε πως αίρεται η απαγόρευση της χρήσης του δημοφιλούς τόπου κοινωνικής δικτύωσης.

Τα «τιτιβίσματα» είχαν απαγορευθεί προ ημερών, έπειτα από εντολή του πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είχε καταγγείλει τον ιστότοπο ότι ασκεί επιρροή στο λαό, αλλά στην ουσία επιχείρησε να αποτρέψει την αναπαραγωγή ηχητικών αποσπασμάτων στα οποίο αποκαλύφθηκαν υποθέσεις διαφθοράς.


Το Συνταγματικό Δικαστήριο ανακοίνωσε την απόφασή του, εχθές Τετάρτη, και έστειλε την ετυμηγορία του στην Αρχή Τηλεπικοινωνιών και στο υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Ο Μουσταφά Σεντόπ, αντιπρόεδρος του AKP, μιλώντας στο CNNTürk δήλωσε πως «η εντολή του Συνταγματικού Δικαστηρίου είναι γεμάτη αντιφάσεις» και υπερασπίστηκε την κυβερνητική απόφαση για την απαγόρευση του δημοφιλούς ιστότοπου στην τουρκική επικράτεια, καθώς «είναι συνταγματική υποχρέωση να προστατευθούν οι πολίτες της χώρας».

Όπως είπε, η απόφαση ελήφθη έπειτα από τις καταγγελίες τριών ανθρώπων, εκ των οποίων δύο καθηγητές και ένα στέλεχος της τουρκικής αντιπολίτευσης, επομένως «δεν πρόκειται για ομαδική απόφαση».

Επισήμανε, βέβαια, ότι εφόσον πρόκειται για απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου δε μπορεί να την αμφισβητήσει…

protothema.gr