Στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας του στην Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, προχώρησε ο Κυριάκος Κώτσογλου, ο οποίος θα συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτριο του Σταύρου Αρναουτάκη για την αντιπεριφέρεια Χανίων.

Στην ανακοίνωσή του ανέφερε χαρακτηριστικά:

Με γνώμονα τις προσωπικές, οικογενειακές και κοινωνικές μου αξίες, αποφάσισα να θέσω στη διάθεση των Πολιτών της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων την υποψηφιότητά μου, ως Περιφερειακός Σύμβουλος, με το συνδυασμό «ΚΡΗΤΗ Πρώτη Δύναμη», του Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρου Αρναουτάκη και του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολου Βουλγαράκη, στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές.

Ως Γενικός Γραμματέας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων, κατά την τετραετία 2007-2010, με Νομάρχη τον Γρηγόρη Αρχοντάκη, αλλά και ως μέλος των συμβουλίων θεσμικών φορέων, με ιδιαίτερη βαρύτητα στην τοπική μας κοινότητα, όπως το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος/ Παράρτημα Δυτικής Κρήτης, ο Αθλητικός Όμιλος Χανίων ΚΥΔΩΝ, η ΕΛΕΠΑΠ και η Ενορία του Αγίου Νικολάου Χαλέπας, είχα και έχω την ευκαιρία, μέσα από τις αρχές της διαφάνειας, της δημοκρατικότητας και της αποτελεσματικότητας να υπηρετώ τα κοινά. Οι ίδιες αρχές διαπιστώνω ότι υπάρχουν στο συνδυασμό «ΚΡΗΤΗ Πρώτη Δύναμη» και στα πρόσωπα που πλαισιώνουν, τόσο την ομάδα του Α. Βουλγαράκη στα Χανιά όσο και γενικότερα του Σ. Αρναουτάκη σε όλο το νησί, και το γεγονός αυτό μου δίνει τη σιγουριά όχι μόνο για μια αποτελεσματική διοίκηση, αλλά και για μια πορεία, ενταγμένη στο συγκεκριμένο πλαίσιο αξιών, προς τον κοινό σκοπό.

Πιστεύω σε μια ισχυρή, ακομμάτιστη Τοπική Αυτοδιοίκηση, με σεβασμό στην πολυσυλλεκτικότητα των θέσεων και των προτάσεων και απώτερο στόχο τη συνεργασία όλων των Πολιτών για την επίλυση των προβλημάτων της Περιφέρειάς μας. Σε μια περίοδο που οι θέσεις, οι απόψεις, οι καλές προθέσεις και η όρεξη για δουλειά αποδεικνύονται σημαντικότερες από τις «γραμμές», και με πλήρη σεβασμό στις προσωπικές σας επιλογές, σας καλώ να αποφασίσουμε μαζί για το μέλλον μας, αν πιστεύετε ότι μπορώ να βοηθήσω σε αυτό. Γιατί, ποιός άλλος μπορεί να οραματιστεί και να χαράξει καλύτερα το μέλλον μας, αν όχι εμείς οι ίδιοι;