Μπλεγμένη εδώ και χρόνια στα γρανάζια της περίφημης ελληνικής γραφειοκρατίας βρίσκεται σχεδιαζόμενη επένδυση στην Κρήτη Κυπριακών συμφερόντων. Πρόκειται για δραστηριότητα επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται ήδη στη Ρουμανία και την Κροατία και έχει επιθυμεί να κατασκευάσει στο δήμο Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο μία μεγάλη, υπερπολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα, η οποία θα \”ανοίξει\” περίπου 1000 θέσεις εργασίας!

Η μονάδα αυτή μάλιστα, είναι σχεδιασμένη με περιβαλλοντικά κριτήρια ενώ μέσω αυτής θα προωθούνται και οικολογικά προϊόντα.

Τα περίπου 400 εκ. ευρώ που εκτιμάται ότι θα διοχετευθούν στην επένδυση αυτή, όμως, παραμένουν στο \”ψυγείο\”, εξαιτίας της γραφειοκρατίας που μπλοκάρει άλλη μία επένδυση στην Κρήτη.

Σήμερα, βρέθηκαν στο γραφείο του Περιφερειάρχη, Σταύρου Αρναουτάκη, ως εκπρόσωπος του επενδυτή ο κ. Φωτιάδης αλλά και ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Πιπεράκης με συνεργάτες του, προκειμένου να εκφράσουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για την αβελτηρία του κράτους στη διευκόλυνση των διαδικασιών για την υλοποίηση μιας τόσο μεγάλης επένδυσης.

Ο δήμαρχος μάλιστα τόνισε ότι από την πλευρά του ο δήμος και ο επενδυτής είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν οι εκσκαφές για το έργο μέσα στο 2012.

Ο περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης, από την πλευρά του, ενθουσιασμένος για την προωθούμενη επένδυση, υπογράμμισε ότι θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να λυθεί ο \”γόρδιος δεσμός\” της γραφειοκρατίας, τονίζοντας ότι είναι απαράδεκτη η καθυστέρηση που έχει ήδη σημειωθεί.

Ικανοποίηση εξέφρασε ο κ. Φωτιάδης, καθώς όπως είπε, στην περιφέρεια συνάντησε \”ευήκοα ώτα\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook