Οι αποκαλύψεις για τον Τάκη Μπαλτάκο προκαλούν πολιτικό σεισμό και έκδηλη αμηχανία στο Μέγαρο Μαξίμου, με το κυβερνητικό επιτελείο να ετοιμάζεται για μία επικοινωνιακή αντεπίθεση όχι για να κουκουλώσει το θέμα, αλλά τουλάχιστον να μην μονοπωλεί την ατζέντα της χώρας. 

Για αυτό το λόγο φαίνεται πως στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου ανάμεσα στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα θα αποφασιστεί η επίσπευση της εξόδου της Ελλάδας στις αγορές. 

Η έξοδος της χώρας στις αγορές εκτιμάται πως είχε προγραμματιστεί για πριν το Πάσχα, αλλά πλέον μετά τις ραγδαίες εξελίξεις που ακολουθούν το βίντεο του Μπαλτάκου, φαίνεται πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει πιο ταχύτατα σε αυτή την ενέργεια. 

Σε μία τέτοια περίπτωση θα είναι η πρώτη φορά που η χώρα μετά το 2010 και μετά το κούρεμα, βγαίνει στις αγορές με την έκδοση κρατικού ομολόγου, ενώ υπάρχουν ήδη επενδυτικές τράπεζες, όπως η Deutsche Bank και η Bank of America που φέρονται έτοιμες να αναλάβουν τα ελληνικά ομόλογα. 

Το Reuters σε δημοσίευμά του αναφέρει πως η Ελλάδα φέρει σημάδια εξόδου από την ύφεση και μάλιστα αναφέρονται και στο νέο τετραετές χαμηλό την Πέμπτη των spreads. 

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας είχε δηλώσει την Τετάρτη στο Reuters πως η πρώτη έκδοση του ομολόγου θα είναι δοκιμαστική και η οριστική έξοδος στις αγορές θα πραγματοποιηθεί το 2016. 

newsit.gr