Ένας από τους θεμελιώδεις κανόνες του καλού χιούμορ είναι ότι χτυπάς προς τα πάνω και ποτέ προς τα κάτω. 

Κάποιοι εκεί στην ΕΑ φαίνεται να το ξέχασαν αυτό και χρησιμοποίησαν την ευνοϊκή περίσταση της Πρωταπριλιάς ως δικαιολογία για να γελάσουν με την καρδιά τους σε βάρος του δοκιμαζόμενου Wii U. 

Στον επίσημο λογαριασμό λοιπόν της Frostbite Engine (ιδιοκτησίας ΕΑ), της rendering πλατφόρμας που υποστηρίζει τα πάντα, από το «Battlefield» και το «Need for Speed» μέχρι και το «Plants vs. Zombies: Garden Warfar», εμφανίστηκε ένα τιτίβισμα που κορόιδευε ξεκάθαρα την επεξεργαστική ισχύ της τελευταίας κονσόλας της Nintendo!

«Η Frostbite τρέχει τώρα και στο #WiiU καθώς είναι η πλέον πανίσχυρη πλατφόρμας τέταρτης γενιάς, ο renderer μας έχει πλέον αναβαθμιστεί για το \’\’Μario\’\’ και τη \’\’Zelda\’\’», έγραφε το επίμαχο tweet (πριν διαγραφεί οριστικά). 

\"\"

Κατοπινά tweets κατά τη διάρκεια της μέρας συνέχισαν το αστειάκι, θέλοντας τη μηχανή να υποστηρίζει το «Half-Life 3» τώρα «αποκλειστικά για το #WiiU» και άλλα τέτοια υπέροχα. 

Όταν τα σαρκαστικά για την τύχη του Wii U tweets διαγράφηκαν από τον λογαριασμό, ο διευθύνων σύμβουλος της EA, Peter Moore, εμφανίστηκε οργισμένος στο Twitter για να προσφέρει την απολογία της EA: «Τη συγνώμη μας στους συνεργάτες μας στη @NintendoAmerica και τους φαν μας για την κακή πρωταπριλιάτικη απόπειρα της @FrostbiteEngine που δεν εγκρίνει η EA: απαράδεκτη/ανόητη».

\"\"

Παρά το γεγονός βέβαια ότι το μεγάλο κεφάλι της ΕΑ αποκάλεσε τη Nintendo «συνεργάτη», η υποστήριξη της εταιρίας στην κονσόλα Wii U είναι πρακτικά ανύπαρκτη εδώ και έναν χρόνο, την ίδια ώρα που η Frostbite Engine είναι έτσι σχεδιασμένη που να μην είναι συμβατή με την παιχνιδομηχανή της Nintendo. 

\"\"

Και βέβαια, αφού έριξε 4 τίτλους για το Wii U στην αγορά όταν κυκλοφόρησε η κονσόλα στα τέλη του 2012, η EA σταμάτησε να βγάζει παιχνίδια έκτοτε. Ακόμα και οι ανακοινώσεις για νέους τίτλους λείπουν πια, κάτι που κάνει τον όρο «συνεργάτες» να φαίνεται τουλάχιστον αστείος!

\"\"

Κι όλα αυτά σε μια ομολογουμένως δύσκολη εποχή για τη Nintendo, που παλεύει με τις πενιχρές πωλήσεις του Wii U και την οικονομική δυσπραγία. Παρά ταύτα, δεν μοιάζει και πολύ καλόγουστο για μια φίρμα gaming να διασκεδάζει τόσο με τα προβλήματα μιας κονσόλας όσο και με τους κατόχους της, ακόμα κι αν πρόκειται για αθώο πρωταπριλιάτικο αστείο.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook