Λίγο μετά τις 8.30 οι 6 λαθροδιακινητές πέρασαν το κατώφλι του εισαγγελέα Χανίων.

Τους 6 Αιγύπτιους, είχαν υποδείξει οι υπόλοιποι μετανάστες ως πλήρωμα του αλιευτικού σκάφους μέσα στο οποίο είχαν στοιβαχτεί 339 Αιγύπτιοι και Σύριοι, μεταξύ των οποίων βρέφη και μικρά παιδιά.

Οι 6 Αιγύπτιοι κατηγορούνται για έκθεση τρίτων σε κίνδυνο, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, παράνομη μετανάστευση και διευκόλυνση παράνομης εισόδου.

Οι λαθροδιακινητές θα οδηγηθούν στη συνέχεια σε δίκη και αφού εκτίσουν την ποινή θα κινηθεί διαδικασία για την απέλασή τους.

Από τους υπόλοιπους μετανάστες που βρίσκονται στον εκθεσιακό χώρο της Αγυιάς, όπως δημοσίευσε και χθες το Flashnews.gr, προβλέπεται η μεταφορά των μωρών, των παιδιών και των μητέρων τους σε ξενοδοχείο των Χανίων, αφού έχει δρομολογηθεί η διαδικασία μεταξύ αντιπεριφέρειας Χανίων και του Υπουργείου Εργασίας και Πρόνοιας, κλιμάκιο του οποίου έφτασε στα Χανιά για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την κατάσταση.

Οι οικογένειες στην πλειοψηφία τους είναι Συριακής καταγωγής και αναμένεται να ζητήσουν άσυλο ως προερχόμενες από εμπόλεμη ζώνη.

Για τους υπολοίπους που είναι Αιγυπτιακής καταγωγής αναμένεται να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία για να κριθεί η απέλασή τους.

Τώνια Λιοδάκη
[email protected]