Κρίσιμα είναι τα επόμενα 24ωρα για την συνέχιση της λειτουργίας του σχολείου ευρωπαϊκής παιδείας στο Ηράκλειο καθώς το υπουργείο παιδείας και η κυβέρνηση γενικότερα θα πρέπει να προχωρήσουν σ όλες εκείνες τις απαραίτητες δεσμεύσεις προκειμένου οι επιθεωρητές ευρωπαϊκών σχολείων να ανάψουν το πράσινο φως στην έκδοση πιστοποίησης του σχολείου.

Σύμφωνα με το υπόμνημα που συνέταξαν οι επιθεωρητές κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους στο σχολείο, εντόπισαν ελλείψεις οι οποίες καθιστούν αδύνατη την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.

Συγκεκριμένα θα πρέπει οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι τοποθετούνται στο σχολείο να παραμένουν τουλάχιστον τρία χρόνια και όχι ένα όπως ισχύσει σήμερα ενώ θα πρέπει να αναβαθμιστούν και οι κτιριακές εγκαταστάσεις οι οποίες είναι μικρής έκτασης χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό. Τέλος θα πρέπει να αυξηθεί και ο αριθμός των μαθητών των αγγλόφωνων τμημάτων.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό χρειάζεται η εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού μέσω του οποίου θα προκύψουν όλες εκείνες οι απαραίτητες δεσμεύσεις των εμπλεκόμενων φορέων που θα διασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου ευρωπαϊκής παιδείας.

Τι θα γίνει τώρα σε περίπτωση που δεν εγκριθεί η πιστοποίηση στο σχολείο; Σύμφωνα με το χειρότερο σενάριο το σχολείο ευρωπαϊκής παιδείας θα αποτελέσει παρελθόν από το Ηράκλειο και την Ελλάδα γενικότερα, ενώ βέβαια υπάρχει και το σενάριο να δοθεί επιπλέον πίστωση χρόνου από τους επιθεωρητές προκειμένου να βελτιώσει την λειτουργία του το σχολικό συγκρότημα.

Την ίδια στιγμή γονείς και μαθητές του σχολείου είναι εμφανώς προβληματισμένοι καθώς από την αρχή τους έτους τα προβλήματα στο σχολείο τους ολοένα και αυξάνονται. Μάλιστα δείχνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, ενώ θα επιδιώξουν και συναντήσεις με βουλευτές του Νομού, με στόχο να πιέσουν καταστάσεις για την εξεύρεση λύσης.

Flashnews.gr/Ν. Παναγιωτόπουλος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook