Το υπό κατασκευή εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα στο Αγρίνιο, που χτίζεται ανάμεσα στα Κοκκινοπήλια και την Καμαρούλα, έπεσε σε χέρια σατανιστών, όπως όλα δείχνουν, αφού οι τοίχοι βάφτηκαν με συνθήματα και σατανιστικά σύμβολα, ενώ βρέθηκαν ίχνη από φωτιές και καμένα κεριά, όπως και ένα «ματωμένο» νάιλον βαμμένο με κόκκινη μπογιά να κρέμεται από το ταβάνι.

Όλα τα παραπάνω παραπέμπουν σε... σατανιστική τελετή.


Σύμφωνα με το agriniopress.gr, που επικαλείται τον πατέρα Καντάνη, εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, δεν είναι η πρώτη φορά που τέτοια φαινόμενα καταγράφονται στην περιοχή. Όπως ανέφερε ο ίδιος, πρόσφατα εντοπίστηκαν σε καταβόθρα κοντά στο Πετροχώρι Θέρμου κούκλες-ομοιώματα με καρφιά που μοιάζουν σαν να προήλθαν από τελετή «βουντού».


Επίσης σε σημείο κοντά στην εθνική οδό, μετά την Αγία Ελεούσα στην κατεύθυνση προς το Μεσολόγγι, εντοπίστηκαν απομεινάρια από την πραγματοποίηση κάποιου είδους τελετής, με βαμμένους κόκκινους σταυρούς, κεριά και ένα ζωγραφισμένο ομοίωμα κριαριού στο βράχο.


Αντίστοιχα όμως σημάδια της δράσης ατόμων που επιδίδονται σε τέτοιου είδους πρακτικές υπάρχουν διάσπαρτα και σε άλλα σημεία της πόλης όπως είναι το Πάρκο, ενώ οι νυχτερινές «επισκέψεις» και οι προσπάθειες βεβήλωσης σε χώρους ιερών ναών είναι σύνηθες φαινόμενο. Παλιότερα είχε παρατηρηθεί και η πραγματοποίηση διαφόρων «τελετουργικών» σε υπαίθριες περιοχές, αρχαιολογικούς χώρους και ναούς, στο κάστρο της Παραβόλας, ακόμη και μέσα σε λιοστάσια όπου βρέθηκαν πέτρινοι βωμοί.

Η έξαρση που παρατηρείται όμως τελευταία δεν είναι καθόλου τυχαία, αφού συνδυάζεται με την εποχή της Άνοιξης και την εαρινή ισημερία, ημερολογιακά συμβάντα με ιδιαίτερο συμβολισμό για κάποιες ομάδες. Στη δε περίπτωση των νεοσατανιστικών ομάδων, μέσω των «τελετών» που πραγματοποιούν επιχειρείται η διαστρέβλωση αντίστοιχων θρησκευτικών τελετών και ο «από-βαπτισμός» των μελών. Ομοίως, συγκεκριμένα σύμβολα που ζωγραφίζονται, όπως ανάποδοι σταυροί και τρίγωνα, γίνονται σε μια προσπάθεια «κοροϊδίας» θρησκευτικών συμβόλων.

Αυτού του είδους οι «δράσεις» αναμένεται ότι θα κορυφωθούν μέσα στους επόμενους μήνες καθώς υπάρχουν αρκετές ημερομηνίες με ιδιαίτερη σημασία, όπως είναι η 1η Μαΐου και το Θερινό Ηλιοστάσιο της 21ης Ιουνίου.

protothema.gr