Παράτησε γυναίκα και παιδιά για να απολαύσει τον έρωτα με καταξιωμένη Γαλλίδα δημοσιογράφο.

Ο δεσμός τους δεν διήρκεσε πάνω από δύο χρόνια. Τον τελευταίο χρόνο, έχει στο πλευρό του διάσημη ηθοποιό της Γαλλίας. Κι όμως δεν πρόκειται για τον Φρανσουά Ολάντ, αλλά για τον Αρνό Μοντεμπούρ, πρώην υπουργό Βιομηχανίας, τον οποίο πριν δύο 24ωρα αναβάθμισε ο Γάλλος πρόεδρος αναθέτοντάς του το νευραλγικό υπουργείο Οικονομίας.

Οι δύο Σοσιαλιστές έχουν πολλά κοινά, γράφουν οι γαλλικές εφημερίδες: Η ερωτική τους ζωή είναι άστατη αλλά και… πικάντικη αφού στο πλευρό τους βρίσκονται διάσημες γυναίκες.


\"\"

Ολάντ και Μοντεμπούρ έχουν πολιτικές φιλοδοξίες και σκαμπανεβάσματα στην ερωτική τους ζωή. Απέκτησαν παιδιά με γυναίκες πολιτικούς, εν συνεχεία τους γοήτευσε η… δημοσιογραφία και στο τέλος υπέκυψαν στην έβδομη Τέχνη.

\"\"

Οταν ήταν υπουργός Βιομηχανίας, ο Μοντεμπούρ είχε εξαπολύσει πυρά κατά της γραφειοκρατίας της Κομισιόν αποκαλώντας τους Ευρωπαίους αξιωματούχους… Ταλιμπάν της Δεξιάς. Είναι αθυρόστομος, όμως με τη γυναίκα που συνοδεύει είναι… κύριος. Από τότε που ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο Οικονομίας, αφήνει για πολλές ώρες μόνη της την Γαλλίδα ηθοποιό, Ελσα Ζιλμπερστάιν, όμως το ζευγάρι έχει βρει τις ισορροπίες του.

\"\"

Ο Μοντεμπούρ παντρεύτηκε το 1997 την Ορτάνς ντε Λαμπρίφ, πολιτικό και συνεργάτιδα του Εντουάρ Μπαλαντίρ. Το ζευγάρι απέκτησε δύο παιδιά: τον Πολ και την Αντέλ. Το 2010, όμως, αποφάσισαν να ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους. Για ένα χρόνο άντεξε τη μοναξιά ο Μοντεμπούρ. Μετά, δέχτηκε τα βέλη του έρωτα. Η διάσημη δημοσιογράφος και πρώην παρουσιάστρια του France 3, Οντρέ Πιλβάρ, έγινε ερωμένη του. Η σχέση τους διήρκεσε μόλις δύο χρόνια και στη συνέχεια έπεσε στα… δίχτυα της Γαλλίδας ηθοποιού, Ελσα Ζιλμπερστάιν. Η Ελσα θεωρείται εκτός από μία ιδιαίτερα γοητευτική παρυσία και καταξιωμένη ηθοποιός στην πατρίδα της. Όμως, τα υποκριτικά της προσόντα μπαίνουν πολλές φορές σε δεύτερη μοίρα, όπως το 2012, στο Φεστιβάλ των Καννών, όταν περπάτησε στο κόκκινο χαλί φορώντας μία εντυπωσιακή τουαλέτα με την μισή πλάτη σε κοινή θέα.

\"\"

Το ζευγάρι γνωρίστηκε σε μία εκδήλωση που οργάνωσε ο Γάλλος συγγραφέας Μάρεκ Χάλτερ. Ο Μοντεμπούρ μόλις είχε χωρίσει την διάσημη Γαλλίδα δημοσιογράφο. Εκεί τον περίμενε ο μεγάλος έρωτας. Πρόκειται για δύο εκρηκτικούς χαρακτήρες, λένε οι άνθρωποι του περιβάλλοντός τους, κάνοντας λόγο για έναν δυνατό έρωτα.

\"\"

Εκτός από άστατος ερωτικά είναι και οξύθυμος… Χτες, η νέα κυβέρνηση της Γαλλίας πέρασε την πρώτη της δοκιμασία μετά την κόντρα που ξέσπασε μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς και του νέου υπουργού Οικονομίας Αρνό Μοντεμπούρ, γύρω από τον έλεγχο της εμπορικής πολιτικής. Σύμφωνα με την \”Le Figaro\” και την \”Le Parisien\”, o Γάλλος πρόεδρος είχε υποσχεθεί στον Φαμπιούς τη διεύρυνση του χαρτοφυλακίου του υπουργείου Εξωτερικών, ώστε σε αυτό να ενσωματωθούν οι αρμοδιότητες του περιορισμού του ελλείμματος εμπορικών συναλλαγών και η ενίσχυση της διείσδυσης γαλλικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό. Ερωτηθείς όμως χθες, ο νέος υπουργός Οικονομίας Αρνό Μοντεμπούρ εξέφρασε την αντίθεσή του : «Όλα αυτά θα αποφασισθούν από τον πρωθυπουργό. Τίποτα δεν έχει παγιωθεί ακόμη». 

Τα θέματα εμπορίου χειρίζεται από το 1958 το υπουργείο Οικονομίας. Μετά το 2012, όμως, όταν ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο των Εξωτερικών, ο Λοράν Φαμπιούς προσπάθησε να αξιοποιήσει τις διπλωματικές υπηρεσίες, σε μια προσπάθεια εξασφάλισης περισσότερων συμβολαίων για γαλλικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό. Ο 67χρονος Φαμπιούς είναι μακράν ο πιο έμπειρος από τους υπουργούς της κυβέρνησης, έχοντας διορισθεί πρωθυπουργός του Μιτεράν το 1984, σε ηλικία 37 ετών.

Για την \”Liberation\”, η αντιπαράθεσή του, πάντως, με τον επίμονο Μοντεμπούρ, γνωστό για τις επιθέσεις του εναντίον του επιχειρηματικού κόσμου και της Κομισιόν, δεν προμηνύει τίποτα καλό για τη συνοχή του νέου κυβερνητικού σχήματος.
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook