Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το μήνα Απρίλιο, θα λάβει χώρα η « 10η Εβδομάδα Πρόληψης Αλκοόλ» (ΕΠΑ), η οποία θα πραγματοποιηθεί από 5 έως 10 Απριλίου 2014 και είναι αφιερωμένη στους εφήβους . 
Η δράση αυτή είναι μία πρωτοβουλία που διοργανώνεται από το Αλκοολογικό Ιατρείο του ΠαΓΝΗ, σε συνεργασία με το Σύλλογο Επιστροφή. 
Η 10η ΕΠΑ διοργανώνεται φέτος υπό την αιγίδα της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, με την υποστήριξη της Europe Direct. 
«Ο εαυτός σου και η Επιλογή σου τα Κλειδιά για τη Ζωή σου»
Φέτος στα πλαίσια της 10ης Επετειακής διοργάνωσης στόχος μας είναι το μήνυμα μας να ξεπεράσει τα όρια του Ηρακλείου και να επεκταθεί σε όλη τη Κρήτη, ξεκινώντας από το Ρέθυμνο. 
Η επιλογή του Ρεθύμνου δεν είναι τυχαία, μιας και αποτελεί το Νομό με τα μεγαλύτερα ποσοστά υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ από εφήβους.
Πρόγραμμα Κεντρικής Εκδήλωσης
Σάββατο 5 Απριλίου 2014 – Πλ. Ελευθερίας 
10:30 – 10:45 : Καλωσόρισμα & Χαιρετισμοί από τον Διοικητή της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης κ. Αντώνη Γρηγοράκη , τον Διοικητή του ΠΑΓΝΗ-Β.Γ.Ν.Η. κ. Νίκο Χαριτάκη και την πρόεδρο του Συλλόγου Επιστροφή κα. Μαίρη Κουλεντάκη 
10:55 – 11:05 : Παρουσίαση χορευτικού από τη Σχολή χορού Μαριλού Μπενάρδη 
11:35– 12:05 : Παρουσίαση μουσικού προγράμματος από την κα. Τζούλι Ναούμ 
12:35 – 13:20 : Παρουσίαση μουσικού προγράμματος από τον κ. Γιώργο Μανωλάκη 
13:50 – 14:35 : Παρουσίαση μουσικού προγράμματος από το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου
15:05 – 15:40 : Μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από τους: Όμιλο Βρακοφόρων της Νέας Γενιάς Ηρακλείου Κρήτης κ. Στέλιου Παπαδάκη και τους μουσικούς κ. Νικήτα Μαυρομανωλάκη (λύρα), κ. Μιχάλη Παπαδάκη (λαούτο) και κ. Στέλιο Νικολιδάκη (κιθάρα)
– Διανομή Ενημερωτικού Υλικού: Κλαμπ Οικογενειών με Προβλήματα από το Αλκοόλ (ΚΟΠΑ) Κρήτης , ΚΕΘΕΑ Αριάδνη, Ανοιχτή Δομή Υποστήριξης, -Σύλλογος Πρόληψης και Βοήθειας για το αλκοόλ ‘Προμηθέας’, 
– Δραστηριότητες: Σώμα Προσκόπων Ηρακλείου 
– Δωρεάν Ζωγραφική Προσώπου σε Παιδιά (face painting): Kid’s for fan 
– Δωρεάν Διανομή Ροφημάτων: Αναψυκτικά Ζαριανάκη, Τσάι ‘Καρτεράκι’ 
– Στην Κεντρική Εκδήλωση θα Παρευρίσκονται: Εθελοντές Σαμαρείτες

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook