Με την φράση του Θουκυδίδη «οι καιροί ου μενετοί» (οι ευκαιρίες δεν περιμένουν) υποδέχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.

Για ζοφερό τοπίο, το οποίο δημιουργείται από την κατάσταση στην οικονομία, την ανασφάλεια, την εγκληματικότητα και την λαθρομετανάστευση έκανε λόγο ο κ. Σαμαράς και τόνισε ότι «το θέμα είναι να βρούμε τη σωστή λύση».

«Το εύχομαι» του απάντησε ο κ. Παπούλιας.

Μετά το τέλος της συνάντησης, σε δηλώσεις του ο Αντώνης Σαμαράς χαρακτήρισε «γυμναστική στη ματαιότητα» τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση και συμπλήρωσε ότι η ΝΔ δεν συναινεί. Πρόσθεσε ότι το έλλειμμα το 2010 ήταν 10% και τόσο θα παραμείνει το 2011 και το 2012.

«Πρόκειται για γυμναστική στη ματαιότητα στην οποία η ΝΔ δεν συναινεί» είπε.

\”Συμφωνία στην Ευρώπη για τους στόχους περιορισμού του ελλείμματος και του χρέους υπάρχει και λέμε ναι, όμως στήριξη σε αποδεδειγμένα λάθος συνταγή, όπως είναι η σημερινή εφαρμοζόμενη πολιτική, δεν είναι δυνατή\”, διεμήνυσε εξερχόμενος του προεδρικού μεγάρου ο κ. Σαμαράς.

\”Μέτρα που ωφελούν τη χώρα έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε, αλλά ένα μέτρο που βλάπτει τη χώρα δεν έχουμε δικαίωμα να το στηρίξουμε\”, κατέληξε.

Η Ντόρα Μπακογιάννη

Επαναδιατυπώνει το αίτημα για εθνική συνεννόηση η Δημοκρατική Συμμαχία. Η πρόεδρος του κόμματος Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι φτάσαμε στο έσχατο σημείο του εξευτελισμού να μας θυμίζουν οι ξένοι ότι τα προβλήματά μας είναι εθνικά και όχι κομματικά.

«Είναι λοιπόν ώρα να πούμε ένα \’ναι\’, ένα μεγάλο \’ναι\’ στην εθνική συνεννόηση χωρίς υποσημειώσεις, χωρίς αστερίσκους και να σταθούμε επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων» τόνισε.

Υπενθυμίζεται πως την επίσπευση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, την χωρίς καθυστέρηση εφαρμογή του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων και τη γραπτή συναίνεση των πολιτικών κομμάτων (κυρίως της ΝΔ) στο πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας ζήτησαν μετά τη λήξη του Συμβουλίου Eurogroup o Eπίτροπος Οικονομίας Όλι Ρεν και ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

Ειδικά για το θέμα της συναίνεσης ανέφεραν πως είναι εκ των ων ουκ άνευ για την ομαλή συνέχιση της χρηματοδότησης.

(in.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook