H Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Ελληνο-Γαλλικός Σύλλογος Χανίων, το βιβλιοπωλείο Επιλογές και οι εκδόσεις Καλέντη έχουν την τιμή να παρουσιάσουν στην πόλη το διακεκριμένο γάλλο αστροφυσικό, Dr. Christophe Galfard, μαθητή και συνεργάτη του Stephen Hawking και συγγραφέα του νέου best seller «Ο πρίγκιπας των Νεφών».

Η μια και μοναδική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Απριλίου στις 18.00 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Αφορμή για την παρουσίαση αυτή αποτελεί η έκδοση και στην Ελλάδα του παγκόσμιου best seller με τίτλο «Ο πρίγκιπας των Νεφών», ενός βιβλίου που απέσπασε ήδη το Βραβείο Επιστημονικού Νεανικού Βιβλίου του Υπουργείου Παιδείας της Γαλλίας, αλλά και το Βραβείο Καλύτερου Νεανικού Μυθιστορήματος.

Ένα βιβλίο αφιερωμένο στην προσπάθεια να γίνουν κατανοητά πολλά και διαφορετικά φυσικά φαινόμενα που σχετίζονται με τον ουρανό, τον ήλιο και τη γήινη ατμόσφαιρα και να δημιουργηθεί πνεύμα οικολογικής ευαισθησίας.

«Ο πρίγκιπας των Νεφών», που στην Ελλάδα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καλέντη, είναι ένα ονειρικό μυθιστόρημα που «πατάει όμως τα πόδια του» με επιστημονική «σιγουριά» στη Γη, μια συναρπαστική ιστορία για παιδιά και νέους από 10 ετών και άνω. Ταυτόχρονα αποτελεί πηγή έμπνευσης για το διάσημο συγγραφέα και του δίνει την ευκαιρία να έρχεται σε επαφή με τους νεαρούς αναγνώστες του σε κάθε γωνιά του κόσμου και να συζητά για το μέλλον του πλανήτη που μας φιλοξενεί.

Ο Κριστόφ Γκαλφάρ κατέχει την τέχνη να επικοινωνεί με τα παιδιά και τους νέους χρησιμοποιώντας τη δική τους γλώσσα και να παντρεύει τη φαντασία με τη γνώση με τρόπο μοναδικό. Δεν είναι λοιπόν τυχαία η ιδιαίτερη αγάπη με την οποία το παγκόσμιο νεανικό κοινό, αγκαλιάζει τα βιβλία του και «τρέχει» να παρακολουθήσει από κοντά τις πρωτότυπες παρουσιάσεις που πραγματοποιεί.

Επίσης θα ακολουθήσει θεατρικό δρώμενο – Μαύρο θέατρο- από μαθητές των εκπαιδευτήριων Θεοδωρόπουλος

Η παρουσίαση του Κριστόφ Γκαλφάρ στο Πνευματικο Κεντρο Χανιων είναι ελεύθερη για το κοινό.

Μεταξύ των χορηγών επικοινωνίας είναι η Νέα Τηλεόραση Κρήτης και το Δίκτυο FM

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook