Πρώτη προτεραιότητα χαρακτήρισε τον προσεισμικό έλεγχο όλων των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων στην επικράτεια του δήμου Ηρακλείου ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Βασίλης Λαμπρινός, κατά την συνάντησή του με τον πρόεδρο κ. Γιώργο Μακράκη και μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος». 
«Είναι θέμα ασφάλειας και σε αυτό είμαστε απόλυτοι. Δεν νοείται να μην έχει γίνει προσεισμικός έλεγχος σε όλα ανεξαιρέτως τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία.» τόνισε ο κ. Λαμπρινός. 
Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών ενημέρωσαν αναλυτικά τον ίδιο και τους συνεργάτες του για το μείζον θέμα της σχολικής στέγης, για τους ακατάλληλους χώρους που αναγκαστικά μισθώνονται για να καλύψουν τις ανάγκες καθώς και τις περικοπές στις δαπάνες υλικοτεχνικής υποδομής. 
Ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου, από την πλευρά του, υπογράμμισε την σημασία να χωροθετούνται σχολικά συγκροτήματα βάση του σχεδίου πόλεως όπου υπάρχει και να δρομολογηθεί άμεσα ο πολεοδομικός σχεδιασμός που θα προβλέπει αντίστοιχες χρήσεις γης στις αναπτυσσόμενες περιοχές.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Γιώργος Μακράκης μίλησε για την ανάγκη ενός μακροπρόθεσμου σχεδιασμού για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών και αναφέρθηκε στις περιπτώσεις περιοχών όπως του Καρτερού όπου δεν υπάρχει σχολική στέγη. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook