Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, συνεχίζοντας τις εκδηλώσεις αφιερώματος για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, καλεί τα παιδιά αύριο, Σάββατο 5 Απριλίου 2014, στις 11.30, στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου, να ταξιδέψουν μέσα από τις σελίδες ενός αγαπημένου τους βιβλίου, του παραμυθιού του Hans Christian Andersen «Το ασχημόπαπο».

Τα παιδιά, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, με την καθοδήγηση της κας. Μαρίας Καστρινάκη, θα δημιουργήσουν το δικό τους εξώφυλλο βιβλίου.

Στο μεταξύ, την Κυριακή 6 Απριλίου 2014, στις 11.00, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ανάγνωσης του βιβλίου «Το Φουστάνι με τις πεταλούδες» της Σοφίας Μαντουβάλου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού.

Η κα. Νίκη Γαλάνη περιμένει τους μικρούς της φίλους να διαβάσουν ένα ιδιαίτερα τρυφερό βιβλίο για τη χαρά της ζωής, το οποίο πρόσφατα έλαβε και το ΒΡΑΒΕΙΟ ΒΙΒΛΙΟΥ ΒΡΑΧΕΙΑΣ ΦΟΡΜΑΣ «ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΜΑΞΙΜΟΥ» 2014 – ΚΥΚΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ. Η συγγραφέας έχει προταθεί και για το διεθνές βραβείο Άντερσεν.

Τέλος, με την εκπαιδευτικό και συγγραφέα του βιβλίου «Ίγμα η Ανατολή», Αγγέλα Μάλμου, είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν τα παιδιά της Ε΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Πλατανιά και του 12ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων, στο χώρο της Παιδικής – Εφηβικής Βιβλιοθήκης του Δημοτικού Κήπου Χανίων, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου.

Ο τρόπος, που επικοινωνούσαν οι άνθρωποι της εποχής, τα μέσα που διέθεταν για να μαγειρέψουν, να στείλουν μηνύματα στους κυνηγούς τους σε μακρινά βοσκοτόπια, κι άλλες λεπτομέρειες της καθημερινότητά τους, με αφορμή το βιβλίο, έγιναν θέμα προς συζήτηση με τα παιδιά.

Μετά τις ερωτήσεις, που απηύθυναν οι μαθητές στη συγγραφέα, παρακολούθησαν την προβολή διαφανειών με ζωγραφιές, που εμπνεύστηκε η κα. Μάλμου από σημαντικές στιγμές του βιβλίου. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με το «παιχνίδι της προϊστορικής επικοινωνίας», το οποίο συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των παιδιών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook