Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρούν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Κρήτης από το Σάββατο 5 Απριλίου με αίτημα την άμεση απόσυρση της διάταξης σύμφωνα με την οποία μπαίνουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας οι οδηγοί των νοσοκομείων.

Στην ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ αναφέρεται:

\”Σας ενημερώνουμε ότι το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ εφαρμόζοντας απόφαση της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν., προκηρύσσει 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες για τους οδηγούς των νοσοκομείου, από το Σάββατο 05 Απριλίου 2014, χωρίς προσωπικό ασφαλείας, με αίτημα την άμεση απόσυρση της διάταξης να τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας οι εργαζόμενοι του κλάδου ΔΕ Οδηγών του νοσοκομείου μας.

Όπως είναι γνωστό, με απόφαση της Κυβέρνησης οι οδηγοί και οι φύλακες των νοσοκομείων μπαίνουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας από τις 9 Απρίλη 2014,στερώντας βασικές υποστηρικτικές λειτουργίες του νοσοκομείου, με σοβαρές συνέπειες για τους ασθενείς και τους εργαζόμενους.

 Καλούμε άμεσα τη Κυβέρνηση, τον υπουργό Υγείας, να ανακαλέσουν την απόφαση τους για τις διαθεσιμότητες των συναδέλφων μας.

 Καλούμε τον Διοικητή της 7ης ΥΠΕ κ. Γρηγοράκη, τον Διοικητή των νοσοκομείων ΠΑΓΝΗ – Βενιζελείου κ. Χαριτάκη, να μην υπογράψουν καμία διαπιστωτική πράξη διαθεσιμότητας εργαζομένων των νοσοκομείων μας.

 Σε κάθε περίπτωση, ας αναλογιστούν τις ευθύνες που έχουν απέναντι στους ασθενείς, στους εργαζόμενους και το λαό της Κρήτης για τις συνέπειες των πράξεων τους.

 Καλούμε τους εργαζόμενους των νοσοκομείων, τους εργαζόμενους του νομού μας, το λαό της Κρήτης, σε κοινό αγώνα ανατροπής της πολιτικής της Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ στην Υγεία και παντού.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ – ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook