«Δεν θα επιτρέψω πότε σε καμιά εγκληματική οργάνωση να γίνει ρυθμιστής της πολιτικής μας ζωής» είπε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός μιλώντας σε εκπροσώπους των AHEPANS, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι είναι εκείνος που πολέμησε εξαρχής τη Χρυσή Αυγή, σκληρότερα από οποιονδήποτε άλλο. «Ούτε θα επιτρέψω απαράδεκτες και ανεκδιήγητες συμπεριφορές σε οποιοδήποτε κυβερνητικό στέλεχος» επισήμανε.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι με την ίδια ακλόνητη πίστη η κυβέρνηση στηρίζει απόλυτα την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και πρόσθεσε ότι όλοι όσοι ζητούν την παραίτηση των δύο υπουργών ταυτίζονται με τη Χρυσή Αυγή για μικροκομματικές σκοπιμότητες.

«Αλλά εμείς προχωράμε με την απαραίτητη ομοψυχία και την εξίσου απαραίτητη πολιτική σταθερότητα» πρόσθεσε.

Επανέλαβε ότι η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση, βγαίνει στις διεθνείς αγορές και κάνεις δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό. «Και σε κανέναν δεν θα επιτρέψουμε να μας τραβήξει πάλι πίσω. Θυμηθείτε που ήμασταν πριν δύο χρόνια. Με τις θυσίες του ελληνικού λαού κάναμε αυτό που δεν περίμενε κανείς και τώρα που πιάνουν τόπο αυτές οι θυσίες, προχωρούμε σε μια νέα σελίδα για την Ελλάδα. Την ευθεία γραμμή που έχω χαράξει για την πατρίδα δεν την αλλάζω» κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

Σχόλιο ΣΥΡΙΖΑ

«Οι σημερινές δηλώσεις Σαμαρά συνιστούν ομολογία ενοχής» αναφέρει σε σχόλιό του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και προσθέτει ότι «αντί να μιλήσει ο πρωθυπουργός για τις δικές του ευθύνες, κατέφυγε στην προσφιλή του μέθοδο, της επίθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ».

Μια ανέξοδη αποδοκιμασία της συμπεριφοράς του κ. Μπαλτάκου δεν φτάνει, επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση και σημειώνει ότι «ο κ. Μπαλτάκος δεν ήταν κλητήρας στη Bουλή, αλλά έμπιστος και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, κεντρικό στέλεχος της κυβέρνησης με ιδιαίτερα νευραλγικό ρόλο. Ο κ. Μπαλτάκος ήταν ο δίαυλος επικοινωνίας του κ. Σαμαρά με την νεοναζιστική ΧΑ».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους ότι ο πρωθυπουργός είναι προσωπικά υπόλογος για την ύπαρξη παρακράτους εντός του Μαξίμου. Πρέπει να δώσει εξηγήσεις στη Bουλή και να ετοιμάσει την \’ηρωική\’ του έξοδο» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook