Το αδιαχώρητο επικρατoύσε το απόγευμα στο γραφείο αλλοδαπών του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων καθώς οι 150 περίπου Σύριοι μετανάστες, πήγαν εκεί προκειμένου να λάβουν το χαρτί προσωρινής αναβολής απομάκρυνσης από τη χώρα.

\"\"

\"\"

Οι Σύριοι μετανάστες θα αφεθούν όλοι ελεύθεροι, καθώς σύμφωνα με τη νομοθεσία,  δικαιούνται εξάμηνη αναβολή απομάκρυνσης καθώς προέρχονται από εμπόλεμη ζώνη ενώ οι υπόλοιποι 190 περίπου αιγυπτιακής καταγωγής, θα παραμείνουν στο Εκθεσιακό Κέντρο στην Αγυιά και στο ξενοδοχείο που φιλοξενούνται (αφορά τις γυναίκες και τα παιδιά αιγυπτιακής καταγωγής που μεταφέρθηκαν εκεί εχθές) .

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί οδηγήθηκαν στο Εισαγγελέα οι 6 λαθροδιακινητές (δείτε εδώ), ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και για τους υπόλοιπους μετανάστες.

Η διαδικασία καταγραφής τους συνεχίζεται και η αστυνομία περιμενει οδηγίες από τις προϊστάμενες υπηρεσίες για το πώς θα συνεχίσει τη διαχείριση αυτού ζητήματος, το οποίο ως προς το μέγεθος είναι πρωτοφανές για την τοπική κοινωνία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook