Υλικά

• 700 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές ροδέλες
• 200 γρ. νερό
• 2 κ. σούπας παρθένο ελαιόλαδο
• 80 γρ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
• 100 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
• 3 κ. γλυκού θρούμπι
• 1 αυγό
• 60 γρ. αλεύρι
• αλάτι & πιπέρι (ανάλογο)
• Ελαιόλαδο (το τηγάνισμα)

Εκτέλεση

Βάζουμε τις πατάτες σε μικρή κατσαρόλα μαζί με το νερό. Καλύπτουμε με βρεγμένη λαδόκολλα και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Εν τω μεταξύ, τσιγαρίζουμε ελαφρώς στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και να χρυσίσουν. Αφού βράσουν οι πατάτες, στραγγίζουμε από τα επιπλέον υγρά και τις τοποθετούμε σε μίξερ με το εξάρτημα του (φτερού).

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό, το θρούμπι, το αυγό και το αλεύρι. Φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και με καθαρά χέρια σχηματίζουμε τους «λουκουμοκεφτέδες». Ζεσταίνουμε σε πλατύ τηγάνι το ελαιόλαδο και μόλις φτάσει στην κατάλληλη θερμοκρασία, ρίχνουμε τα κεφτεδάκια. Αφήνουμε να πάρουν χρώμα από τη μία πλευρά και κατόπιν γυρίζουμε από την άλλη. Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.