Τι κι αν πρόκειται για πρωτοπόρο εταιρεία η οποία διαθέτει έμπειρα και πολύ εξειδικευμένα στελέχη. Εφθανε ένας πιτσιρικάς μόλις πέντε ετών ήταν αρκετός για να «ξεφτιλίσει» ολόκληρη Microsoft.

Προσπαθώντας να «χακάρει» τον λογαριασμό του πατέρα του στο Xbox Live ο 5χρονος Kristoffer Von Hassel μπόρεσε με ευκολία να παρακάμψει το password της εταιρείας.

Ανακάλυψε ότι στον δεύτερο έλεγχο επιβεβαίωσης αρκούσε να πατήσει κενό για να εισέλθει στην υπηρεσία ακόμη κι αν δεν γνώριζε το password εξαρχής.

Η Microsoft ενημερώθηκε από τον πατέρα του πιτσιρικά, ο οποίος είναι και τεχνικός ασφαλείας, διόρθωσε το λάθος και στη συνέχεια ευχαρίστησε δημόσια των πιτσιρικά, τον οποίο και πρόσθεσε τιμητικά στη λίστα με τους επίσημους αναγνωρισμένους ερευνητές ασφαλείας της υπηρεσίας.

Η εταιρία ανακοίνωσε: «Ακούμε πάντα τους πελάτες μας και τους ευχαριστούμε που εφιστούν την προσοχή σε θέματα ασφάλειας».

Βέβαια τον πιτσιρικά ποσώς τον ενδιαφέρει εάν είναι αναγνωρισμένος ερευνητής ασφάλειας, καθώς η Microsoft του έστειλε μερικά video games και του έκανε δώρο 50 δολάρια και μια συνδρομή στην υπηρεσία Xbox Live για έναν χρόνο

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook