Δυνατότητες συνεργασίας και σημαντική σύμπτωση απόψεων προέκυψαν από τη συνάντηση που πραγματοποίησε η Πρωτοβουλία Πολιτών, με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιάννη Σαρρή, με μέλη της διοικούσας επιτροπής και τον πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΔΚ, Γιάννη Στρογγυλό, την Πέμπτη.

Σε ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Πολιτών αναφέρεται ότι:

\”Αφού διαπιστώθηκε ότι η πληθώρα επεξεργασμένων προτάσεων και μελετών που κατατίθενται από το ΤΕΕ χρησιμοποιούνται από τους μέχρι σήμερα εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης κατά βούληση, στη συντριπτική πλειοψηφία, περιγράφηκαν από την πλευρά του ΤΕΕ μια σειρά ζητήματα στα οποία δίνεται προτεραιότητα για την ευημερία των πολιτών και τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα μέλη και ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών άκουσαν τους επιστήμονες και τεχνικούς και διαπίστωσαν ότι οι προτεραιότητες και το πνεύμα που διαπνέουν τις θέσεις του ΤΕΕ/ΤΔΚ συναντούν τις προγραμματικές θέσεις της δημοτικής κίνησης.

Προτεραιότητα αποτελεί η επικαιροποίηση και ολοκλήρωση της κυκλοφοριακής μελέτης για την πόλη και του δικτύου ποδηλατόδρομων, καθώς και η διεκδίκηση και χωροθέτηση ελεύθερων χώρων και χώρων πρασίνου.

Στη συνέχεια, τέθηκε το ζήτημα της συνέχισης και ολοκλήρωσης του πολεοδομικού και χωροταξικού σχεδιασμού. Τα Χανιά έρχονται τελευταία στην Κρήτη, αφού, ενώ το Ηράκλειο έχει πετύχει το 90% της κάλυψης και το Λασίθι το 100%, τα Χανιά έχουν «καταφέρει» το 7%.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στη βροχή προεκλογικών δημοπρατήσεων από την πλευρά της νυν δημοτικής αρχής, που όμως εκτός της αδυναμίας ολοκλήρωσης δεν εντάσσονται σε κανένα μακρόπνοο σχεδιασμό, με συνέπεια να διαιωνίζουν την ασυνέχεια και την αναποτελεσματικότητα στην πολιτική του δήμου.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό παράδειγμα του ελλείμματος σχεδιασμού και της κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος, αποτελούν οι πολιτιστικές χρήσεις στη λιμενική ζώνη (θέατρο Βλησίδη, νεώριο Μόρο, Τελωνείο), με το Αρσενάλι και την άλλοτε εμβληματική και αναπτυξιακή δράση του να έχει εκπέσει δραματικά.

Τέλος, συζητήθηκε η ανάγκη αναδιάρθρωσης και ορθολογικής λειτουργίας των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου αλλά και η δυναμική της σχέσης του ΤΕΕ με τη δημοτική αρχή, που αποτελεί ζήτημα πολιτικής βούλησης\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook