Τα δέκα χρόνια από την λειτουργία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού του ENISA στο Ηράκλειο εορτάστηκαν χθες στο πλαίσιο μια σεμνής εκδήλωσης που οργάνωσε η διοίκηση του Οργανισμού στην Περιφέρεια Κρήτης. 
Στην τελετή για τα δεκάχρονα του ENISA στην Κρήτη, το παρόν έδωσαν ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Οργανισμού Udo Helmbrecht, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο διευθυντής διοίκησης ENISA Paulo Empadinhas, οι αντιδήμαρχοι Ηρακλείου Γιώργος Αεράκης, Νίκος Γιαλυτάκης, ο επικεφαλής του τμήματος αντιμετώπισης Περιστατικών Κυβερνοασφάλειας του ΙΤΕ Γιάννης Ασκοξυλάκης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Απόστολος Κλινάκης. 
Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του ENISA Udo Helmbrecht επεσήμανε ότι αποτελεί τιμή για τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό να λειτουργεί στην Κρήτη, ενώ ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης αναφερόμενος στην λειτουργία του Ευρωπαϊκού Σχολείου που έχει άμεση σχέση με τον ENISA ανέφερε ότι μετά από επαφή που είχε με τον αρμόδιο Υπουργό Κώστα Αρβανιτόπουλο τις επόμενες ημέρες πρόκειται να υλοποιηθούν όλες οι διαδικασίες πιστοποίησης που έχει ζητήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. 

\"\"

«Δέκα χρόνια λειτουργίας του ENISA στη Κρήτη, στο Ηράκλειο, ένας Ευρωπαϊκός Οργανισμός που διασφαλίζει τη σωστή λειτουργία της Κοινωνίας της Πληροφορίας στην Ευρώπη. Χρειάζεται όμως η στήριξη και από την Πολιτεία, εμείς όλα αυτά τα χρόνια συνεργαστήκαμε αρκετά καλά με τις διοικήσεις του ENISA, και παράλληλα με την πίεση που είχαμε στα αρμόδια Υπουργεία καταφέραμε την παραμονή της έδρας του στο Ηράκλειο. Από τις επαφές που έχουμε κάνει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Κυβέρνηση, ο ENISA μπορεί να ενδυναμωθεί τα επόμενα χρόνια» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος πρόσθεσε: 
«Προϋπόθεση για να παραμείνει ο ENISA στη Κρήτη είναι η σωστή λειτουργία του Ευρωπαϊκού Σχολείου. Υπάρχουν προβλήματα, ωστόσο ολοκληρώνεται ο διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός και σε συνεργασία με το δήμο Ηρακλείου πιστεύουμε ότι μέσα στο χρόνο το έργο για το νέο σχολείο θα ενταχθεί σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα, ενώ ο χώρος έχει παραχωρηθεί από το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Επικοινώνησα με τον αρμόδιο Υπουργό τον κ. Αρβανιτόπουλο και διαβεβαίωσε ότι όλα αυτά που ζητήθηκαν για την πιστοποίηση του Ευρωπαϊκού Σχολείου, οι διαδικασίες θα έχουν ολοκληρωθεί την ερχόμενη εβδομάδα άρα δεν θα υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα στην συνέχεια λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Σχολείου στην Κρήτη». 

\"\"

Από την πλευρά του ο Εκτελεστικός Διευθυντής ENISA Udo Helmbrecht δήλωσε: 
«Είναι τιμή μας που ο Οργανισμός λειτουργεί στην Κρήτη, στο Ηράκλειο, έχουμε πάρα πολύ μεγάλη στήριξη από την Αυτοδιοίκηση τους τοπικούς φορείς. Τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε. έχουν αποφασίσει από πέρυσι ότι ο ENISA θα παραμείνει στην Κρήτη, και για αυτό είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι. Αποφασίσαμε επίσης, με την παραίνεση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, να δείξουμε μεγαλύτερη εξωστρέφεια προς τους πολίτες και να υπάρχει αλληλοεπίδραση με την κοινωνία. Επίσης θα υπάρξουν συνεργασίες με Επιμελητήρια και άλλους φορείς. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Περιφέρεια Κρήτης, στο δήμο Ηρακλείου, στους φορείς για την στήριξη τους στη λειτουργία του ENISA».
Ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Νίκος Γιαλυτάκης επεσήμανε ότι, «είναι ιδιαίτερη η χαρά μας που φιλοξενούμε ένα μεγάλο Ευρωπαϊκό Οργανισμό όπως είναι ο ENISA. Βούληση όλων, να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε αυτή η κατάκτηση της πόλης και του Ηρακλείου να μην χαθεί». Αναφερόμενος στη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Σχολείου στο Ηράκλειο, ο κ. Γιαλυτάκης επεσήμανε ότι, «βάσει ενημέρωσης που έχουμε από το Υπουργείο Παιδείας βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο, ώστε το σχολείο να συνεχίσει απερίσπαστο την λειτουργία του στη Κρήτη».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook