Το Δημαρχείο Φαιστού στις Μοίρες επισκέφθηκαν την εβδομάδα που μας πέρασε δώδεκα φοιτητές από διάφορες Εθνικότητες του Πανεπιστημίου του Newcastle της Αγγλίας, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους.

Η επίσκεψη των φοιτητών στο χώρο του Δήμου είχε προγραμματιστεί στα πλαίσια του μεταπτυχιακού προγράμματος «Βιολογική Γεωργία και Συστήματα Παραγωγής Τροφίμων και στόχο είχε να ενημερωθούν για την αγροτική παραγωγή και τον πολιτισμό της περιοχής. 

Η ενημέρωση, παρουσία και του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Πρωτογεράκη, πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Φαιστού, όπου οι φοιτητές βρήκαν την ευκαιρία να θέσουν τα ερωτήματα τους, αλλά και να γνωρίσουν από κοντά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, δραστηριότητες και προϊόντα που σχετίζονται με τον πρωτογενή τομέα, καθώς και να ενημερωθούν για τις προσπάθειες που καταβάλει η Δημοτική Αρχή στην ανάπτυξη και προβολή ολόκληρου του Δήμου Φαιστού.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους στο Δήμο Φαιστού, έλαβαν από τον Αντιδήμαρχο, ως αναμνηστικό, ένα μπουκάλι ελαιόλαδο, το οποίο παράγεται στην περιοχή της Μεσαράς. Οι φοιτητές θα παραμείνουν στο Σίβα για μια εβδομάδα, έχοντας την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ομορφιές της ευρύτερης περιοχής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook