Νέο πτωχευτικό κώδικα συζητά η κυβέρνηση με την τρόικα, επιδιώκοντας το πλαίσιο που θα προκύψει να μη λειτουργεί ως μέθοδος της διά παντός αποφυγής αποπληρωμής των οφειλών της επιχείρησης που χρωστά σε πιστωτές και προμηθευτές.
Σύμφωνα με την Καθημερινή ο νέος πτωχευτικός κώδικας προβλέπει ταχύτερες διαδικασίες για τη πτώχευση των επιχειρήσεων, θέσπιση του επαγγέλματος του \”διαχειριστή πτώχευσης\”, η άσκηση του οποίου δεν θα περιορίζεται στους δικηγόρους, καθώς εργαλεία αναδιάρθρωσης του χρέους -τα οποία θα εφαρμόζονται εξωδικαστικά.
Ο \”διαχειριστής πτώχευσης\” δεν θα περιορίζεται αυστηρά σε δικηγόρους αλλά θα ασκείται και από άλλους επαγγελματίες, όπως οικονομολόγους, ορκωτούς λογιστές, εκτιμητές, όπως συμβαίνει και στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Επίσης η τρόικα έχει ζητήσει από την κυβέρνηση να προσδιορίσει εργαλεία αναδιάρθρωσης του χρέους των επιχειρήσεων τα οποία θα μπορούν να εφαρμόζονται με εξωδικαστική διαδικασία, μηχανισμός που θα πρέπει να έχει υιοθετηθεί έως τον Ιούλιο του 2014.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης θα μπει τους επόμενους μήνες και ο λεγόμενος «νόμος Κατσέλη», καθώς από την 1η/1/2015 θα αλλάξει ριζικά το μοντέλο αντιμετώπισης του ιδιωτικού χρέους.
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook